avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU COPIL MINOR!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU COPIL MINOR!!!

eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam din motive de neintelegere ca intre sot si sotie relatia noastra a devenit doar o prietenie dragoste nu mai exista din ambele parti asa ca am hotarit sa divortam doar ca din relatia noastra a venit pe lume un copil care acum are 5 ani el de la virsta de un an a locuit la parinti mei pina in prezent mentionez copilul nostru acuma este foarte atasat de parinti mei !!!si noi parinti am hotarit sa ramina copilul la parinti mei bine intele asta tot de comun acord am hotarit si suntem multumiti amindoi de conditiile in care copilul nostru traeste..mentionez ca noi suntem plecati in tari straine diferite si copilul este si in prezent in grija parintiilor mei .bine inteles sprijiniti finaciar de noi parintii copilului.asi dori sa stiu in ce conditi se poate efectua accest divort si daca copilul poate ramine la bunici cu acordul nostru bineinteles....eu si mama copilului am hotarit ca copilul sa ramina la bunici....adica parintii mei.....pentru binele lui ..si as dori sa stiu daca legea ne permite acest lucru...si as dori daca se poate cu aprox
imatie timpul divortului cum v/am spus muncim in strainatate legal si timp mult nu pre avem ...multumesc de raspuns...sanatate tuturor!!

[ editat de moderator-va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, e greu de citit, multumesc]




Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Daca sunteti de acord asupra desfacerii casatoriei, reveniriila numele anterior, asupra custodiei comune si a stabilirii locuintei atunci este ok.

Puteti merge la notariat si divorta de comun acord in baza art.375 alin.2NCC.(2) - "Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soţilor privind exercitarea în comun a autorităţii părinteşti sau cel privind stabilirea locuinţei copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5)."


In privinta locuintei minorului art.400 alin.3 NCC prevede "(3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa."


Luati legatiura cu un notar si intrebati daca se poate stabili locuinta minorului l abunici prin acord in fata instantei. Deoarece eu opinez in sensul ca doar instanta are competenta de a aprecia asupra interesului superior al minorului.

Daca doriti sa terminati repede divortul, stabiliti locuinta minorului la unul dintre dvs in fata notarului, desi in fapt se va pastra status-ul de pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor la notar Stoica Ana Stoica Ana Se poate desface o casatorie la notar daca sotii nu detin bunuri comune si cad de acord in privinta minorilor, respectiv, unul sa aiba tutela, celalalt sa ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in legatura ku un divort la notar ! maryusel24 maryusel24 explicati-mi si mie ce beneficii si ce ar trebuii sa trec in actul notarial daca sunt de accord sa-i dau mamei custodia copilului ! sau ce inseamna exact ... (vezi toată discuția)