avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract

In urma cu 8 ani am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu bunicii mei, cu clauza de intretinere si m am transformat intr o servitoare. Vreau sa desfac acest contract la notariat. Se poate sau trebuie neaparat sa ajung in instanta?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:05, 8 Iulie 2012
1) Puteti sa nici nu va mai duceti la notar sau instanta,nu e treaba dvs,bunicii se vor duce ei in instanta sa va desfaca contractul ca nu ii mai ingrijiti. Adica va vor da in judecata ptr nerespectarea contractului,si astfel instanta la ascultarea dvs si a bunicilor va rezilia contractul.
2) Poate bunicii nu merg la instanta,nu va vor da in judecata,asa veti avea sansa sa beneficiati de mostenirea din contractul de clauza,ptr ca oricum ati facut ceva ,i-ati ajutat,intretinut,etc.

Dvs decideti.
A-ti introdus in acel contract vreo clauza ce va poate amenda in caz ca nu va indepliniti sarcinile la care va-ti obligat prin semnarea acestui contract? Daca nu, optati pentru a nu va mai indeplini sarcinile la care va obliga acel contract si asteptati ca bunicii dumneavoastra sa-i caute vreo cauza de nulitate. Sau puteti merge impreuna cu bunicii dumneavoastra la un mediator pentru a ajunge la un numitor comun in ceea ce priveste anularea acestui act. Nu am priceput din textul dumneavoastra daca sunteti sau nu in contradictie cu dorinta acestora...
Aveti calea rezilierii de comun acord a contractului. Cititi cu atentie clauzele contractuale cu privire la incetarea contractului.
Nu se poate vorbi de nulitatea contractului in aceasta situatie, nulitatea inseamna ca un contract a fost incheiat cu nerespectarea unor conditii de fond sau de forma. Nulitatea este o sanctiune de drept civil care intervine ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale cu privire la conditiile de validitate ale contract.
De asemenea, nu exista anularea unui contract valabil incheiat, exista reziliere, incetare, de comun acord!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare intretinere la cererea partilor, in speta mama si fiica, ... Mz11 Mz11 Anulare intretinere La cererea partilor, in speta mama si fiica, se poate anula contractul de intretinere daca partile doresc in mod amiabil, tot la notar? ... (vezi toată discuția)
Mostenire king king Buna seara Va rog frumos sami raspundeti la o intrebare.Am nevoie neaparat de ajutor.Tatal meu in varsta de 75 de ani a suferit mai multe accidente vasculare ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare alice123 alice123 buna ziua, bunica mea a facut un act de vanzare-cumparare cu unchiul meu si i-a trecut casa si pamantul aferent, din cauza neintelegerilor ar dori sa il ... (vezi toată discuția)