avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

am nevoie si eu urgent de citeva raspunsuri l-a situatia mea.sotia a facut un accident rutier.a efectuat viraj stinga pe o strada secundara ,fara marcaje rutiere si cu o slaba vizibilitate din cauza zonei verzi dintre scuare.ea este principala vinovata ptr ca nu a ,acordat prioritate de dreapta.in urma impactuluidintre cele doua masini doua persoane au suferit ceva traume.ambele au fost spitalizate si au certificat medico legal.inmomentul asta inca nu au depus declaratiile la politie.ce pot face.multumesc anticipat.stc
Cel mai recent răspuns: stc , utilizator 21:10, 17 Iulie 2012
Daca intersectia era nedirijata (prioritatea de trecere este reglementata de indicatoare rutiere sau semafor) sotia dvs. trebuia sa acorde prioritate de trecere vehiculului care venea din dreapta. Daca vizibilitatea sotiei dvs. era impiedicata de un obstacol (zona verde de exemplu) trebuie analizata situatia daca pozitia unei bune vizibilitati a conducatoarei auto nu necesita patrunderea autoturismului ce-l conducea pe culoarul de circula'ie al celuilalt autoturism. intr-o asemenea este posibila ca administratorul drumului respectiv sa poarta o parte din vina intrucat nu a asigurat o buna vizibilitate in zona respectiva.
In cazul in care intersectia este dirijata prin indicatoare rutiere si/sau semafor problema trebuie analizata in functie de directiile de prioritate in intersectie. Din informatiile furnizate nu rezulta modul de dirijare a circulatiei in respectiva intersectie.
Reveniti cu detalii.
Cel mai bine este sa cadeti la o intelegere cu victima.
din cate stiu, pana in 11 zile de spitalizare, nu se pune problema unei raspunderi penale a sotiei dvoastra. intre 11-60 raspunderea penala se poate `negocia` cu victimele. Peste 60 de zile de spitalizare, raspunderea penala e indiscutabila. Aveti grija la cele 11 zile: ele se inteleg ca imobilizante, chiar daca ingrijirea a fost ambulatorie. Daca aveti dubii privind gravitatea afectiunilor, puteti cere o contraexpertiza medicala. Sunt frecvente cazurile in care se `forteaza` cele 11zile ptr o despagubire serioasa din partea dvoastra contra nedepunerii plangerii penale.
Halucinant ... ultimul raspuns.
Sunteti cumva vreun dusman a celui ce-a adresat intrebarea?
buna seara ,
ca sa va dumiriti cum sta treaba ccel mia bine solicitati o consultatie unui avocat specializat in accidente de circulatie si apoi mergeti si politie si observati dosarul impreuna
bafta

Alte discuții în legătură

Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Decontarea spitalizarii in caz de accident rutier pilotu84 pilotu84 In urma unui accident rutier am lovit o persoana pe trecerea de pietoni care are nevoie de spitalizare. Eu cred ca sunt nevinovat pentru ca in acel moment ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin In urma cu cateva zile am fost implicat intru-un accident. Un bicilist a iesit in fata mea dupa o strada din partea stanga, a trecut de axul drumului si a ... (vezi toată discuția)