avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pentru mame - venituri din conventie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pentru mame - venituri din conventie civila

Sunt o mamica in concediu de crestere copil. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului am obtinut atat venituri din salarii cat si din conventie civila. Ma intereseaza daca in baza de calcul a indemnizatiei de la 01.01.2009 sunt luate in considerare si veniturile obtinute prin conventie civila.
Cel mai recent răspuns: gabi.bucur , utilizator 17:54, 30 Iunie 2009
Daca sumele pe care le-ati primit in urma conventiei civile au fost impozitate atunci sunt luate in calcul
gabi.bucur a scris:

Sunt o mamica in concediu de crestere copil. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului am obtinut atat venituri din salarii cat si din conventie civila. Ma intereseaza daca in baza de calcul a indemnizatiei de la 01.01.2009 sunt luate in considerare si veniturile obtinute prin conventie civila.


Se iua in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Veniturile realizate din conventii civile intra in calculul bazei pentru stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Multumesc mult pentru raspunsul d-voastra. Stiti cumva si ce documente justificative trebuie folosite in cazul unor astfel de venituri?
Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum si nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autoritatile competente, sunt, dupa caz, urmatoarele:
a) dovada eliberata de angajator sau alt platitor, din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului venituri din salarii, sau, dupa caz, de autoritatea competenta, in caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciara a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberate de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente si/sau din activitati agricole. In situatia in care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberata, persoana indreptatita prezinta o declaratie pe propria raspundere privind realizarea acestor venituri, in conditiile prevazute de Codul penal;
c) dovada eliberata de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri profesionale neimpozabile;
d) dovada eliberata de autoritatile competente, in cazul asociatilor unici, privind veniturile realizate de acestia;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile ulterioare, de angajator sau, dupa caz, de casa teritoriala de asigurari de sanatate ori de agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca, pentru aplicarea art. 8 alin. (1) lit. d) din ordonanta de urgenta;
f) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratia pe propria raspundere, din care sa rezulte data de la care solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
g) copia contractului de munca sau, dupa caz, dovada eliberata de angajatori ori de autoritatile competente straine sau romane, tradusa si legalizata, care sa ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de munca in strainatate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state, sau, dupa caz, realizarea de venituri profesionale dobandite in urma activitatilor salariale ori independente totalizate in baza prevederilor Regulamentului CEE 1.408/71 privind aplicarea regimurilor de securitate sociala lucratorilor salariati, lucratorilor independenti si membrilor familiilor lor care se deplaseaza in interiorul Comunitatii.
Buna seara,
Am mai postat pe acest forum si vreau sa revin cu ceva completari. Pe langa venitul din salarii, am avut si venituri dintr-o colaborare prin conventie civila la Camera Deputatilor, in functia de referent la biroul parlamentar al unui deputat.
Inca de cand le-am solicitat celor de la Parlament adeverinta de venit pentru recalcularea indemnizatiei, mi-au spus ca nu-mi pot da asa ceva pt ca nu-mi va servi la nimic. Argumentul lor este ca, desi acel venit este supus impozitului pe venit, nu s-a calculat, retinut si virat contributie individuala de asigurari sociale de stat.
Eu am inteles ca pot lua in calcul si aceste venituri si totusi nu gasesc unde este specificat clar acest lucru
Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns? M-am pierdut printre legi, ordonante si ordine.... #-o
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei cic barry barry buna ziua, trebuie sa nasc in ianuarie 2011 si as dori sa stiu daca cic o sa se calculeze 70% din media veniturilor pe ultimele 12 luni,adica ian-dec ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru profesii independente ContSters99246 ContSters99246 buna tuturor...am o nelamurire...sunt consultant asigurari de viata de aproape 1 an...deci lucrez cu contract de colaborare, nu carte de munca...in cazul in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si conventiile civile alexandra_hlade alexandra_hlade Buna ziua, sunt si eu mamica din 21 oct 2008. Am depus pe 15 ian 2008 dosarul pt acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului pana la 2 . Saptamana aceasta ... (vezi toată discuția)