Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Prin urmare, potrivit Codului Fiscal se iau in considerare si veniturile realizate in baza unei conventii civile de prestari servicii.
Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum si nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de autoritatile competente, sunt, dupa caz, urmatoarele:
a) dovada eliberata de angajator sau alt platitor, din care sa rezulte ca persoana indreptatita a realizat timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului venituri din salarii, sau, dupa caz, de autoritatea competenta, in caz de dizolvare, faliment ori lichidare judiciara a angajatorului;
b) dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberate de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente si/sau din activitati agricole. In situatia in care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberata, persoana indreptatita prezinta o declaratie pe propria raspundere privind realizarea acestor venituri, in conditiile prevazute de Codul penal.
..
În sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice, veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
-pentru veniturile obţinute în celelalte cazuri: suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul, determinată ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
Buna ziua,
din nefericire, cei de la Administratia Financiara, cei care trebuie sa certifice veniturile mele nu vor sa imi elibereze adeverinta necesara pt Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, justificand ca am un contract de conventie civila, pe car nu il pot inregistra, deoarece tine de art.78 din legea codului fiscal.
In aceasta situatie considerati ca ar trebui sau as fi in masura sa apelez la textul din alineatul b
"In situatia in care una dintre aceste dovezi nu poate fi eliberata, persoana indreptatita prezinta o declaratie pe propria raspundere privind realizarea acestor venituri, in conditiile prevazute de Codul penal." Cum ar trebui sa sune aceasta declaratie
Veniturile pe care le-ati realizat urmare a contractului de mandat sunt luate in considerare la stabilirea indemnizatiei.
Nu este obligatoriu sa fiti inregistrata ca si persoana fizica dar intrebarea mea este daca ati inregistrat la finante contractul respectiv,poate acolo este problema.Oricum,daca v-ati depus declaratia de venit si ati achitat diferenta de impozit nu vad de ce ar fi o problema pana la urma .Este ciudat ca se invoca o lege care de fapt va este favorabila .
De ce sa cautati alta solutii,mai bine apelati la un jurist,spre exemplu,si scapati de acest stres. Succes!