avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri luate in calcul pentru indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010.
Sunt angajata la un loc de munca de mai bine de 12 luni, cu 8 ore, plata intergral pe cartea de munca - deci voi beneficia de cei 85% din salariul net in concediul pentru CIC.
In acelasi timp:
1. - obtin venituri si din inchirierea unui apartament (e numai pe numele meu), cu contract de inchiriere depus la Adm. Financiara. Contractul este din 01 iunie 2008, asadar la momentul nasterii copilului (apr. 2010) va fi doar de 10 luni.
INTREBARE: acest venit se va lua in calcul la indemnizatia pentru CIC?

2. - obtin venituri si dintr-un contract de conventie civila, incheiat cu octombrie 2009-martie 2010, cu o alta firma decat cea la care sunt angajata cu 8 ore. Eu din februarie 2010 am sa fiu in concediul de sarcina si lauzie.
INTREBARI:
- pot sa-mi desfasor in continuare activitatea in contractul de conventie civila la a 2-a firma pana la nasterea copilului (febr-apr, cand am sa fiu in concediul de sarcina si lauzie de la prima firma)?
- acest venit se va lua in calcul la indemnizatia pentru CIC? se va lua in considerare oct 2009-martie 2010 sau oct 2009-ian 2010?

Va multumesc frumos,
OanaJ

Cel mai recent răspuns: mihatp , utilizator 10:19, 16 Noiembrie 2010
1. veniturile din chirii nu se iua in considerare la calculul indemnizatiei pentru CIC.

2. veniturile obtinute in baza unor contrcate de prestari servicii se iau in considerare la alculul indemnizatiei pentru CIC.

3. perioada care se ia in calcul va fi aprilie 2009 - aprilie 2010.
freeelis, multumesc de lamuriri! . lolk

indraznesc sa mai pun cateva intrebari pentru clarificare:

- la conventia civila nu se achita decat 16% impozit, corect? fara CAS, pensii, somaj etc... (pentru ca le am o data achitate la locul de baza de munca, cel cu 8 ore, unde si am carte de munca)

INTREBARI:

1. sigur se va lua in considerare acest venit din conventia civila la indemnizatia pentru CIC? repet, nu achit CAS la aceasta conventie civila. sau e obligatoriu de achitat?

2. daca la conventia civila achit numai cei 16% impozit, de ce nu se va lua in calcul venitul din chirie la care la fel achit 16% impozit?

multumesc anticipat,
Oana J
1. Legea spune sa aveti venituri supuse impozitarii (iar venitul obtinut prin CCPS este supus impozitarii) si nu va conditioneaza de plata contributiilor la fondurile speciale.
2. La CCPS nu mai platiti contributii la pensie, sanatate si somaj.
3. Dar, vedeti sa aveti CCPS inscrise la Fisc, pentru a plati impozitul aferent si ap primi adeverinta de rigoare pentru CCC.
4. Chiria la apartament nu face parte din venituri profesionale, obtinute din prestarea unei activitati profesionale, asa cum scrie in Codul fiscal.
Va multumesc, sunt complet lamurita!

sigur ca CCPS este inscris la Fisc, astfel ma pot baza si pe acest venit la calculul indemnizatiei.

Buna ziua din nou!

a fost angajatorul la Adm. Financiara in orasul in care are sediul (Caransebes) si i-au spus ca ei nu inregistreaza conventii civile!!! Va trebui ca eu, ca si prestator, sa inregistrez acest contract in orasul in care locuriesc si-mi desfasor activitatea (Timisoara)?

Si inca ceva: este deja 3 noiembrie, contractul meu e in vigoare din octombrie, voi intampina neplaceri la inregistrarea acestui CCPS daca deja am trecut in alta luna?

Multumesc frumos,
Oana J

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Din pacate nu m-au lamurit cei de la Serviciul pentru Indemnizatii. Mi s-a spus ca nu mai exista conventie civila in Codul muncii. Atunci i-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru mame - venituri din conventie civila gabi.bucur gabi.bucur Sunt o mamica in concediu de crestere copil. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului am obtinut atat venituri din salarii cat si din conventie civila. Ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Am o nelamurire in privinta acordarii indemnizatieipt. crestere copil. Eu sunt angajat bugetar dar pe linga am si o conventie civila de prestari ... (vezi toată discuția)