avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Bunicul a murit acum 20 de ani bunica nu a facut succesiunea dupa el acum 1 an a murit si ea sunt 2 mostenitori mama mea si fratele ei el nu a dorit succesiune dupa ce bunica a murit acum sustine ca bunica i-a facut contr.de vanzare cumparare lui pe partea ei din mostenire daca succesiunea dupa bunicul nu este facuta bunica avea dreptul sa vanda partea ei fiului favorit?Ce se poate face?multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:44, 9 Iulie 2012
Bunica putea vinde doar ce-i apartinea ca bun propriu. Pt bunurile bunicului, pt bunurile in comuncu bunicul, se dezabate intai succesiunea dupa acesta.
Poate nu exista niciun act de vanzare.
Mama ar trebui sa inceapa formalitatile pt dezbaterea succesiunii, nu trebuie sa stea dupa dorinta fratelui. Daca fratele nu doreste si nu se prezinta la notar, veti urma calea instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat acum 10 ani ne-am hotărât să dezbatem succesiunea ... Pastorica Pastorica Mama a decedat acum 10 ani Ne-am hotărât să dezbatem succesiunea Suntem trei frați dintre care unul e decedat La notariat fratele decedat trebuie să ... (vezi toată discuția)