avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa parinti

Buna seara! De curand a decedat tatal meu, mama mea fiind decedata de 5 ani, eu mai avand o sora, din pacate relatia dintre noi nefiind prea apropiata. In urma parintiilor a ramas un apartament, acces la el avand sora mea, la ea sunt cheile si toate actele. Care sunt pasii pentru a imparti valoarea imobilului in cote egale? Nu stiu ce pune la cale sora mea, ar putea incepe aceasta actiune fara acordul meu, sa incerce sa ma inlature si sa ramana ea cu apartamentul, sustinand faptul ca ea a contribuit la ingrijirea acestora, desi nu e asa? e vorba despre 2 succesiuni, de pe ambii parinti. Va multumesc!
Trebuie sa solicitati la un notariat deschiderea sucesiunii, Va fi o succesiune succesiva daca nu ati facut de pe urma mamei pana acum. Trebuie sa aveti certificatul de deces. Daca sora nu vi-l da, solicitati un duplicat la primaria unde a avut locuinta mama la data decesului si deschideti de pe urma mamei . Acealsi lucru si de pe urma tatalui.Dati eventual o decalartie de acceptare a succesiunii de pe urma defunctilor. Notarul trimite aceasta declaratie la Camera notarilor , iar daca sora ar dori sa deschida ea succesiunea, va lua act de declaratia dvs. Aveti dreptul egal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenitori Bora Irina Bora Irina Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)