Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. La un timp unul dintre copii face o declaratie la notar in care precizeaza ca: " nu am facut nici un act de acceptare fortata, expresa sau tacita la sucesiunea ce mi se cuvine dupa defunctul meu tata, fata de a carui succesiune inteleg sa raman strain." Dupa ceva ani decedeaza si copilul care a dat declaratia si apoi si mama acestuia. In urma decesului celor 2 parinti a ramas un apartament, iar mostenitori sunt, probabil al doilea copil al celor 2 parinti decedati si urmasii primului fiu decedat, respectiv sotia si cei 2 copii ai aceastuia. Va rog sa-mi precizati ce trebuie facut in aceasta situatie si care sunt cotele de mostenire. Va multumesc.
trebuie dezbatuta succesiunea dupa cei doi defuncti. succesori sunt fiul ramas in viata si cei doi copii ai celuilalt fiu decedat. sotia fiului decedat nu are vocatie succesorala in acest caz.
adresati-va unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctilor .
oricare dintre cei trei mostenitori poate cere dezbaterea succesiunii.
mostenirea se va imparti in mod egal , intre succesori.
fiul ramas in viata va culege 1/2 din masa succesorala, iar cealalta jumatate se va imparti in mod egal intre cei doi nepoti .
Sa inteleg ca declaratia data la notar de fiul decedat, in care precizeaza ca: " nu am facut nici un act de acceptare fortata, expresa sau tacita la sucesiunea ce mi se cuvine dupa defunctul meu tata, fata de a carui succesiune inteleg sa raman strain" nu are nici o valoare?