avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, mostenitori

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie: in urma decesului unui tata nu s-a facut succesiunea, ramanad ca urmasi sotia si 2 copii. La un timp unul dintre copii face o declaratie la notar in care precizeaza ca: " nu am facut nici un act de acceptare fortata, expresa sau tacita la sucesiunea ce mi se cuvine dupa defunctul meu tata, fata de a carui succesiune inteleg sa raman strain." Dupa ceva ani decedeaza si copilul care a dat declaratia si apoi si mama acestuia. In urma decesului celor 2 parinti a ramas un apartament, iar mostenitori sunt, probabil al doilea copil al celor 2 parinti decedati si urmasii primului fiu decedat, respectiv sotia si cei 2 copii ai aceastuia. Va rog sa-mi precizati ce trebuie facut in aceasta situatie si care sunt cotele de mostenire. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 19:24, 14 Decembrie 2015
trebuie dezbatuta succesiunea dupa cei doi defuncti. succesori sunt fiul ramas in viata si cei doi copii ai celuilalt fiu decedat. sotia fiului decedat nu are vocatie succesorala in acest caz.
adresati-va unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctilor .
oricare dintre cei trei mostenitori poate cere dezbaterea succesiunii.
Multumesc pentru raspuns dar doream sa stiu si cotele de mostenirte ce se cuvin celor 3 urmasi.
Nu ma poate lamuri nimeni care sunt cotele de mostenire?
mostenirea se va imparti in mod egal , intre succesori.
fiul ramas in viata va culege 1/2 din masa succesorala, iar cealalta jumatate se va imparti in mod egal intre cei doi nepoti .
Sa inteleg ca declaratia data la notar de fiul decedat, in care precizeaza ca: " nu am facut nici un act de acceptare fortata, expresa sau tacita la sucesiunea ce mi se cuvine dupa defunctul meu tata, fata de a carui succesiune inteleg sa raman strain" nu are nici o valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si in cat timp putem dezbate succesiunea de pe urma tatalui nostru? nelunelu68 nelunelu68 suntem doi frati si ne intereseaza cum si in cit timp putem face succesiunea. mentionez ca parinti nostri erau divortati in momentul cind tata a decedat (vezi toată discuția)
Urgent! succesiune fara acord? PME PME Sotul este decedat, sotia este in viata, iar unul din cei 6 copii nu este de acord cu deschiderea succesiunii. Fara acordul acestuia se poate imparti partea ... (vezi toată discuția)
Cine vine la mostenire? am_vintila am_vintila As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care ... (vezi toată discuția)