avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... diferenta dintre antreprenor si constructor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

diferenta dintre antreprenor si constructor

Imi cer scuze pentru confuzia din descriere, de fapt ma refeream la diferenta intre antreprenor si beneficiar.:D

Ma intreseaza care este diferenta in privinta obligatiilor ce revin societatii beneficiare rezultate in urma contractelor de tipul antreprenor- constructor si constructor- beneficiar. Va multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2009
cristinalupea, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:27, 9 Ianuarie 2009
antreprenorul preia lucrari pe care le "plaseaza" la executanti(constructori)
depinde foarte mult de clauzele contractuale cuprinse in contractul dintre acestia.
Eu nu vad cum beneficiarul ar avea un contract cu constructorul, antreprenorul ce rol mai are ? Relatia corecta este Beneficiar - Antreprenor - Constructor.
florinturlete a scris:

Eu nu vad cum beneficiarul ar avea un contract cu constructorul, antreprenorul ce rol mai are ? Relatia corecta este Beneficiar - Antreprenor - Constructor.



Există în această ecuaţie două relaţii.

Una este cea dintre beneficiar şi antreprenor. Cealaltă relaţie se poate crea între antreprenor şi subantreprenor (constructor, instalator etc).

Între beneficiar şi subantreprenor (constructor) nu se crează relaţii contractuale.

Subantreprenorul răspunde doar în faţa antreprenorului, iar antreprenorul răspunde faţă de beneficiar atît pentru actele (faptele) proprii, cît şi pentru cele ale subantreprenorilor săi.

Liviu S.Bordaş

Multumesc pentru raspuns, insa e posibil ca eu sa ma fi exprimat gresit, ceea ce as vrea sa stiu este care dintre cele doua calitati, de antreprenor, respectiv beneficiar ar fi mai avantajoasa pentru societate, prin urmare ce tip de contract sa folosesc Antreprenor- Constructor sau Constructor- Beneficiar, care dintre ele implica mai putine obligatii pentru societatea beneficiara a lucrarilor, sau daca sunt echivalente in cazul unui contract de executie lucrari.
Va multumesc
Păi, ori sunteţi antreprenor (deci, realizaţi, pe baza unui contract de antrepriză, o lucrare pentru un beneficiar), ori sunteţi beneficiarul unei lucrări pe care antreprenorul o realizează cu materialele lui şi pe cheltuiala lui pentru dumneavoastră.

Nu felul în care vă denumiţi are importanţă, ci conţinitul obligaţiilor şi drepturilor rezultate din contract. Acu', e adevărat, dacă sunteţi beneficiar, ar fi nefiresc să vă denumiţi antreprenor în cuprinsul contractului. S-ar naşte nişte confuzii cît Casa Scînteii.

Apelaţi la un consilier juridic, dacă sunteţi o societate angrenată într-un asemenea contract. Sau la un avocat.
Contractul de antrepriză poate fi unul extrem de complex.

Liviu S.Bordaş.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in relatia angajator-antreprenor-subantreprenor nicolae1909 nicolae1909 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Angajatorul a platit niste lucrari Antreprenorului, care insa la randul sau nu a platit Sub-antreprenorul, executantul ... (vezi toată discuția)
Subantrepriza in constrcutii goldstar9 goldstar9 Buna ziua, este posibil ca , firma X de constructii incheie un contract te antrepriza cu Z pentru construirea unei case de 100m2, poate X sa ofere in ... (vezi toată discuția)
Protocol colaborare ankalaura85 ankalaura85 Speta: O societate X are un contract de prestari servicii de constructii cu o alta societate Y. Ulterior X incheie un protocol de colaborare cu un consortiu ... (vezi toată discuția)