avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v-c cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v-c cu clauza de intretinere

Buna ziua
In anul 1995, bunicul, bunica si strabunica ne-au vandut un imobil (casa 2 camere + teren) prin contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. In acest contract de vanzare cumparare bunicii ne vand nuda proprietate, iar strabunica ne transmite fara plata uzul fructul asupra imobilului.
In 2002 moare strabunica iar in 2005 moare bunica. O perioada de timp ne-am inteles foarte bine cu bunicul pana in 2008 cand ne-a dat in judecata (in luna martie) pentru rezolutiune contract pentru ca nu i-am fi acordat ingrijire si nu ne-am ocupat de inmormantarea bunicii. Bunicul a pierdut pentru ca noi am dovedit ca i-am dat intretinere si ne-am ocupat de inmormantarea bunicii. In 2008 inainte de a deschide el dosarul de rezolutiune am deschis dosar de partaj succesoral dupa defunca (bunica). De atunci bunicul nu mai comunica cu noi, presupun suparat din cauza procesului.
Dosarul de partaj a fost pe rol pana in februarie 2012 cand l-am inchis noi pentru ca, in fine s-au partajat bunurile dupa bunica si nu am vrut sa mai continuam pt ca obtinusem jumatate din averea bunicilor (nu intru in detaliile procesului - am rectificat certificat de mostenitor pentru ca nu era cum trebuie facut)
Daca am fi continuat, dupa expertizele topo si constrctii, ar fi trebuit ori ca bunicul sa locuiasca in jumatate de casa, ori sa ne dea o sulta destul de mare pentru a locui in toata casa (fac precizarea ca e vb de casa bunicilor nu de imobilul vandut noua). Noi am crezut ca e moral sa oprim procesul (am rezolvat partajarea darn u amcontinuat cu iesirea din indiviziune) pentru a fi de buna credinta, sa-i lasa batranetele linistite, sa nu il punem la cheltuiala, cu toate ca avem dreptul la mostenire.
In iunie 2012 ne-a deschis un nou proces de reziliere contract. Noi putem dovedi ca a refuzat intretinerea, noi ii platim apa, avem martori in acest sens si acte, el nevrand in ruptul capului sa vb cu noi.
Daca prin absurd i-ar da dreptate instanta,
cum ar putea sa-l repuna pe bunic in posesia imobilului vandut!!!!
avand in vedere ca: au fost 3 vanzatori, ne-am achitat de "treisferturi" din contract - dovedit de instanta ca ne-am ocupat de intretinerea lor si de inmormantarea bunicii" si strabunica ne-a transmis fara plata uzufructul pe imobil. Plus ca am investit foarte mult in acel imobil, la vanzare se putea locui intr-o singura camera, iar acum am transformat casa total, cu baie, bucatarie, imbunatatiri la gard, etc... in cursul a 17 ani...
Cel mai recent răspuns: laura_lupu2002 , utilizator 02:18, 11 Iulie 2012
chiar nu a inteles nimeni nimic din ce am comunicat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare scorpion73 scorpion73 Buna ziua tuturor, un sfat va rog daca se poate!? Strabunica, bunica si bunicul (care este bunic vitreg) vand nepotului un imobil in anul 1995, astfel: ... (vezi toată discuția)
Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere nicole852107 nicole852107 buna ziua.am si eu o problema ,poate ma ajutati umpic...in 1986 bunica mea le-a facut contract de intretinere parintilor mei pe cota de 2/8 din din casa si ... (vezi toată discuția)