avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ajutor - credit ipotecar in euro
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ajutor - credit ipotecar in euro

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Am un credit ipotecar in euro, in derulare, beneficiind si de 2 restructurari.
Datorita cresterii monedei euro si a salariului diminuat, foarte greu fac fata achitarii ratelor, motiv pentru care am solicitat ,scris, bancii respective o a 3a restructurare, solicitare care mi-a fost respinsa, motivarea fiind urmatoarea:
''banca analizeaza toate solicitarile de restructurare din partea clientilor, luand in considerare mai multe aspecte(situatia financiara, istoricul de plata, nr. restructurarilor acordate pana la momentul cererii) incluse in politica de restructurare a bancii, care poate fi mai restrictiva in unele perioade in functie de politica de risc adoptata in perioada respectiva.
Tinand cont de cele mentionate, nu putem da curs favorabil cererii dvs.''
Eu doresc sa ma achit obligatiile financiare, dar tinand cont de faptul ca moneda euro tot creste ca ''Fat-Frumos din poveste'', iar banca nu-mi ofera nicio solutie , ma tem ca, in cateva luni, nu voi mai putea plati nicio rata si voi ajunge in strada.
O cerere adresata Protectiei Consumatorului m-ar ajuta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:34, 9 Iulie 2012
Protectia Consumatorilor nu poate impune nimic in aceasta privinta bancilor, este politica lor interna - nu este abuz.
In raspunsul lor au mentionat ca aprobarea cererilor de acest fel depinde si de numarul de cereri similare aprobate anterior iar dvs. ati beneficiat deja de 2 restructurari.

Inca nu sunteti in imposibilitate de plata - stiu ca suna a sfat fara valoare, dar nu va faceti inca griji prea mari; situatia de acum este datorata conjuncturii politice si nu cred ca se va ajunge la explozia pe care a avut-o francul elvetian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare credit de nevoi personale adytaro adytaro Buna ziua, Am o problema similara probabil in acesti ani de criza multor persoane care au contractat un credit de nevoi personale in franci elevetieni in ... (vezi toată discuția)
Rambursarea la banca a creditului ipotecar martin2 martin2 pe scurt..am facut un imprumut in franci elvetieni..la acea data era rata 340 ron, acum a crescut la 820 ron..venitul meu pe toata familia (3 persoane) este ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni lukyradu lukyradu Am obtinut in anul 2007 un credit ipotecar in val.de 65.000 franci. Până în prezent am plătit ratele la zi, dar de acum încolo nu se știe dacă voi ... (vezi toată discuția)