avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere firma

Buna ziua
Imi puteti spune daca se poate inchide o firma care are o salariata cu contractul de munca suspendat pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 9 Iulie 2012
Da, se poate lichida/ dizolva o societate chiar daca are o angajata in CCC .. in acest sens., devin incidente prevederile art.60 alin.2 C.mun.

Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat in cic in caz de dizolvare societate onna onna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: angajatorul a fost radiat la ONRC in luna august, mai exista un contract individual de munca fiind suspendat ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din ccc vertrad2 vertrad2 Buna seara! Momentan sunt in concediul de crestere copil (am facut optiunea pentru 2 ani). Am auzit ca firma la care lucram face concedieri in masa. Dupa cat ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim in cazul salariatei aflata in crestere copil 2 ani irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care societatea se afla in insolventa, reorganizarte judiciara poate desface contractual unei salariate cu CIM ... (vezi toată discuția)