avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara preaviz

Buna ziua,
Numele meau este Edith si momentan lucrez la o agentie de turism din Timisoara.
Saptamana trecuta, mai exact pe data de 4.07.2012 i-am inmanat demisia directoarei de agentie, managera agentiei fiind plecata din tara. Demisia am solicitat-o cu lichidare la zi, fara sa mai stau in preaviz.
Astazi, cand s-a intors managera, nu mi-a semnat demisia, nci la zi nici cu preaviz.
A ramas ca imi va da un raspuns oficial dupa ce se va consulta cu avocatii.
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in continuare, ce drepturi, ce obligatii am.
Eu nu as vrea sa stau nici in preaviz deoarece mi-am gasit un alt job.

Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 10 Iulie 2012
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Pe cererea dvs de demisie nu trebuie sa se scrie decat „cu sau fara preaviz”.
Daca este fara preaviz a, atunci veti putea pleca imediat ... daca este cu preaviz, atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă a dvs în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului de muncă.
Buna ziua, multumesc pt raspunsul prompt. Asta am inteles, dar mie nu mi-a semnat demisia nici cu preaviz nici fara. Raspunsul a fost ca imi va da un raspuns dupa ce se consulta cu avocatii. Nu stiu ce sa fac in aceasta situatie? Sunt in preaviz din data in care i-am inmanat demisia? Sau trebuie sa astept sa o semneze?
Parerea mea este ca sunteti in preaviz .. nu vad rostul acelei consultari, intrucat demisia nu se aproba , ea fiind un act unilateral de vointa referitor la incetarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Demisie urmată de referat disciplinar Marsmary Marsmary Am demisionat pe 10.04.2020 dar le am spus că nu voi veni tot preavizul ptr ca am f multe ore suplimentare lucrate și am aflat azi ca mi s a facut o cerere ... (vezi toată discuția)