avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Societati cu salariate gavide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Societati cu salariate gavide

Buna ziua!Numele meu este Solomon Ionela si in prezent sunt in salariata la o societatea pe actiuni unde sunt mai 3 actionari, muncesc din sept 2008 la ei insa am ramas gravida in octombrie i-am si instiintat in scris, numai ca sarcina mea are un diagnostic de ,,eminenta de avort'' inca de la 3 saptamani.....acum sunt in concediu medical deoarece conditiile de la servici ar putea sa imi puna in pericol sarcina(este f frig)/Numai ca se pare ca au inceput sa scada salariile la personalul tesa (doar amgajatii, nu si asociatii care detin functii de conducere). Se pare ca numai au comenzi si sunt afectati de criza financiara, ce se intampla cu mine daca ei inchid societatea adica pana implinesc eu un an in postul respectiv.......(Ma gandeam sa ma duc sa instiintez I.T.M-ul ca sunt insarcinata dar apoi ce sa fac?
Va rog sa imi raspundeti?Sunt in mare dilma?Precizez ca acum sunt in 11 spatmani si data aproximativa a nasterii e in 23.07.09 iar eu implinesc un an ca sa beneficiez de concediul maternal in 01.07.2009.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: solomonionela , utilizator 22:04, 9 Ianuarie 2009
În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariată că este gravida, acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea.
În cazul în care o salariată este gravida şi desfăşoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii şi alăptării, în sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1) din OUG nr.96/2003, angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menţinerea veniturilor salariale.
În cazul în care angajatorul, din motive justificate în mod obiectiv, nu poate să îndeplinească aceasta obligaţie, salariata are dreptul la concediu de risc maternal.

Puteti sesiza ITM-ul , in acest sens.
Daca puteti sa o "lungiti" cu concedii medicale pana la dreptul de concediu de maternitate, e bine, nu va afecteaza daca intre timp se va inchide firma.
Daca firma se va inchide, atunci ii va inceta si c.i.m. chiar daca este in concediu medical.
Am inteles pana aici insa care ar mai fi pasi care ar trebui sa ii parcurg dupa ce ma duc la itm, ce va trebui sa fac ?
Si daca firma se va inchide atunci nu voi mai putea face nimic ? Voi mai putea intra in concediu postnatal?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu risc maternal muresanloli muresanloli Daca la 1 oct 2014 prezint angajatorului copie dupa Anexa de supraveghere a gravidei (din care reiese ca gravida are risc de avort) si o solicitare pentru ... (vezi toată discuția)
Acte de la medicina muncii Davidescu Nicoleta Davidescu Nicoleta Buna Ziua!Doctorul ginecolog mia dat risc maternal deoarece am avut 2 internari cu eminenta de avort si probleme cu rinchii si mia recomandat repaus total fara ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal refuzat de angajator IoanaPura IoanaPura Angajatorul refuza sa semneze raportul de la medicina muncii a concediului de risc maternal pe motiv ca vor veni in control cei de la DSP. Ce e de facut? (vezi toată discuția)