avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatia angajatului conform Revisal-ului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatia angajatului conform Revisal-ului

Buna ziua!
Sunt un om al muncii si doresc sa aflu situatia mea actuala din revisal, data angajarii, motivul incheierii cim-ului cat si vechimea obtinuta la locul de munca. Cum sa procedez cu ITM-ul ? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 21 Iulie 2012
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

In cazul unui refuz al angajatorului , va puteti adresa ITM-ului.
freeelis a scris:

In cazul unui refuz al angajatorului , va puteti adresa ITM-ului.


Bineinteles ca doresc sa ma adresez ITM-ului.
Vreau doar sa stiu cum sa formulez cererea catre ITM.
O zi buna!
Gasiti aici un model de sesizare pentru ITM
[ link extern ]
Va multumesc dar nu este ceea am dorit sa aflu. Nu vreau sa fac sesizare. Vreau sa cer informatii de la ITM, referitor la activitatea mea din campul muncii si situatia mea actuala, deoarece am incheiat un contract care nu are stampila cu data si nr de intrare la ITM.
Este acelasi lucru, numai ca in loc sa sesizati anumite aspecte solicitati lamuriri cu privire la c.i.m. ...

Alte discuții în legătură

Verificare inregistrare cim in revisal cyan cyan o persoana angajata poate afla daca angajatorul a facut inregistrarea CIM in REVISAL fara a apela la angajator, ITM sau alte entitati care sa trimita ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime in munca Sheli Sheli Buna ziua. Revin cu o alta intrebare: Pot obtine de la ITM Bucuresti o adeverinta de vechime in munca, sau trebuie sa o cer in mod special angajatorului? In ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta de vechime Daniel Adam Daniel Adam Am solicitat la firma unde am lucrat o adeverinta de vechime si fisa fiscala pe 2011,dar am fost refuzat total.Am nevoie de o indrumare,ce si cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)