avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... verificare inregistrare CIM in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

verificare inregistrare CIM in REVISAL

o persoana angajata poate afla daca angajatorul a facut inregistrarea CIM in REVISAL fara a apela la angajator, ITM sau alte entitati care sa trimita solicitarea angajatorului?
sau accesarea sistemului SIUI este suficienta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 5 Aprilie 2013
Baza de date a REVISAL-ului nu este publica si nu poate fi accesata de oricine doreste sa verifice angajatorul ...

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele mentionate mai sus, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.
nu ma gandeam la o verificare amanuntita ci doar la o verificare in scopul confirmarii inregistrarii CIM in REVISAL, eventual numele angajatorului (dar nu in mod obligatoriu).
o verificare similara sistemului SIUI care iti confirma daca esti sau nu asigurat.
din cate cunosc inregistrarea CIM in Revisal este obligatorie cu o zi inainte de inceperea lucrului.
este posibil ca un angajator sa refuze dupa cateva zile angajarea pe perioada de proba si sa nu iti plateasca zilele lucrate.

ma gandesc ca daca apari in SIUI ai de fapt si confirmarea inregistrarii CIM in Revisal.

Nu este obligatoriu daca apari in SIUI sa ai si c.i.m. inregistrat in REVISAL ... In practica, situatii exista foarte multe, intrucat o parte din angajatori nu au inca cunsotinta de acest REVISAL.

Pentru control, angajatul se poate adresa angajatorului si apoi ITM-ului , in conditiile mai sus aratate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, m-am angajat pe perioada determinata, iar angajatorul meu mi-a dat un contract de munca semnat si stampilat doar de directorul si directorul ... (vezi toată discuția)
Revisal cablu cablu cum se poate afla daca un CIM a fost inregistrat in REVISAL (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)