avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am posibilitatea sa primesc somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am posibilitatea sa primesc somaj?

Buna ziua! Am o nelamurire. Eu am lucrat la o societate de pe data de 24.09.2007 pana pe 07.09.2008 (demisie), iar pe data de 08.09.2008 pana in prezent lucrez la o alta societate care e posibil sa faca disponibilizari. E posibil sa fac parte din acele persoane alese pentru disponibilizare. Am posibilitatea de a lua somaj daca nu am 6 luni la ultimul loc de munca? multumesc! Cu respect, Geanina.
Cel mai recent răspuns: geani842003 , utilizator 16:25, 9 Ianuarie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie realizate 12 luni in ultimele 24 de luni inainte de indemnizatie.
deci raspunsul este "da" in cazul meu?
Da, ai dreptul la somaj , pentru ca ai complet stagiul de cotizare si nu pleci acum la demisie .
multumesc,::)
mai am o nelamurire.... cat e somajul? cum se calculeaza? se tine cont de salariul pe care il am acum? multumesc!:sorry:

Alte discuții în legătură

Plata somaj bfe69 bfe69 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti intr-o mica problema legata de plata somajului. In urma disponibilizarii se plateste o anumita suma de bani cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Drepturi in caz de demisie allina_ab allina_ab [quot][/quot][quot][/quot][quot][/quot][quot]Buna ziua, am o mare problema cu cei de la munca unde lucrez in present Am contract pe perioade nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor de somaj ContSters283768 ContSters283768 Nu gasesc formula de calcul a ajutorului de somaj asa ca va supun atentiei urmatoarea speta: la un salariu brut lunar de 6500 lei si 19 ani vechime ... (vezi toată discuția)