avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere CIM

Buna ziua,
am urmatoarea situatie:
- o angajata a fost in crestere copil timp de 2 ani (pana in 2009), la finalul carora nu s-a prezentat la serviciu pt a-si incheia situatia.
- ulterior pleaca din tara si acum vine sora ei sa ridice cartea de munca de la firma in numele ei fara nici un fel de procura.
- o problema ar fi si faptul ca in 2011, cand s-a trecut la noul revisal datele ei nu au fost preluate, fiind considerata plecata. Cum se poate rezolva situatia cu revisalul, se mai pot prelua datele ei in acest moment?

As vrea, cine are experienta cu astfel de cazuri sa-mi dea si mie niste sugestii de rezolvare a situatiei. Eu m-am trezit cu problema in brate si trebuie cumva sa o descurc.
Oare daca-mi face o cerere de CFP din martie 2009 pana in prezent, dupa care cererea de reluare a activitatii si pe cea de incetare a activitatii prin demisie este bine?
Mentionez ca nu se specifica nicaieri la cate zile de CFP are dreptul anual si ca aceasta firma are activitatea suspendata (sau ceva de genul) pt ca in momentul de fata mai are doar o angajata in crestere copil inafara de cea la fac referire mai sus.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 10 Iulie 2012
Oare daca-mi face o cerere de CFP din martie 2009 pana in prezent, dupa care cererea de reluare a activitatii si pe cea de incetare a activitatii prin demisie este bine?


In acest sens, este bine cum ati gandit .. insa in loc de demisie poate sa faca cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ....
HG 500/2011 mentioneaza ca se preiau in REVISAL si contractele care la 1 august 2011, erau suspendate. (art 3 si 4 lit h.)
Parerea mea este ca nu puteti face o cerere CFP din 2009 si pana in prezent, pentru ca aceasta ar trebui inregistrata in REVISAL in maximum 20 de zile de la data suspendarii, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.
Se poate inregistra o astfel de suspendare in REVISAl .. la data de 01.08.2011 nu aveau cum sa fie preluate c.i.m. suspendate, intrucat in vechea versiune nu se opera suspendarea.
Si in cazul acesta, pasii pe care ar trebui sa-i urmez sunt:
1. preluarea angajatei din vechiul in noul revisal
2. cerere CFP + decizie CFP conform art. 54 si inregistrarea ei in revisal 10.07.2012
3. cerere de reluare a activitatii + decizia aferenta si inregistrarea in revisal 11.07.2012
4. cerere de incetare a CIM conform art.55 b) + decizia aferenta si inregistrarea in revisal 11.07.2012.

Va rog sa ma atentionati daca mi-a scapat ceva sau daca este ceva "ilegal" in ceea ce vreau sa fac.
Sunt corecti pasii mentionati de dvs ...

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa expirare concediu crestere copil atlassport atlassport In data 20.02.2013 a intrat o angajata in concediu de crestere copil pentru 2 ani.(CIM a fost suspendat) Acum vreau sa incetez CIM, nu se mai intoarce la ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)