avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale refuz plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

refuz plata

Buna ziua tuturor.
As vrea sa refuz la plata o factura, dar nu stiu daca trebuie sa motivez refuzul. Ma poate ajuta cineva cu un model de refuz de plata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oanag , utilizator 14:20, 22 Ianuarie 2009
Scrieti pe factura ,, refuz la plata" si trmiteti-o prin posta cu A.R. Daca o sa va cheme in judecata o sa motivati atunci refuzul.
Firesc ar fi să vă motivaţi refuzul. Poate creditorul va considera că refuzul este întemeiat. Altfel, fără să vă motivaţi atitudinea, el ar putea crede că sunteţi în incapacitate de plată sau că daţi dovadă de reavoinţă. Motivarea unui astfel de refuz ţine nu doar de eleganţa în relaţiile comerciale, dar este şi de natură să împiedice un viitor litigiu.

Nu există o formulă sacramentală. Pur şi simplu comunicaţi emitentului facturii intenţia de a nu achita factura pînă la lămurirea tuturor aspectelor care vă determină să nu faceţi plata.

Liviu S.Bordaş
societatea are un contract incheiat cu un furnizor de materie prima . Printre clauzele contractuale se regaseste si urmatoarea speta; in cazul in care , cumparatorul nu ridica intreaga cantitate contractata, vanzatorul isi rezerva dreptul de a vinde marfa unei terte persoane si sa factureze partii contractante , diferenta de pret. avand in vedere faptul ca pretul pietei la materia prima a survenit modificari substantiale, cumparatorul a instiintat vanzatorul cu privire la imposibilitatea de plata a pretului din contract. totusi , cumparatorul a primit o factura de diferenta de pret, o suma foarte mare, fara a fi insa explicata modalitatea de calcul a acestei diferente. ce este de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)