avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare licitatie

Buna ziua,

Am cumparat un imobil in urma unei licitatii acum aprox. 2,5 sapt. si as vrea va rog sa stiu in cat timp trebuie sa-mi elibereze bej actul de adjudecare.Eu stiam ca in 15 zile de la momentul depunerii sumei de adjudecare,insa ei imi spun ca o sa dureze aprox. 30 de zile.
Stie cineva daca exisa un termen maxim legal pt aceasta si care este el?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters257086 , utilizator 12:39, 11 Iulie 2012
Actul de adjudecare se elibereaza de catre BEJ dupa 15 zile de la data adjudecarii bunului
In raport de problema cu care va confruntati care este in final interesul dvs,in raport de titlul topicului dvs?
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
ynocentta, utilizator
Nu este prima data cand utilizatorul de mai sus (ynocentta) ofera raspunsuri total eronate. Daca mai vede cineva acest mesaj (strigat de ajutor mai mult) va rog nu luati in considerare sfaturile acestui utilizator fara sa consulte si alte pareri. Ma intreb ce s-ar intampla daca cei ce au nevoie de ajutor chiar ar crede pe cuvant tot ce spune acest utilizaotr.
Revenind la subiect, dl. bogdan aveti mai multa dreptate dvs, adica aveti obligataia ca in termen de 30 zile de la data licitatiei sa achitati diferenta de pret iar de la aceasta data executorul este obligat sa astepre 15 zile dupa care va poate elibera actul de adjudecare si va cita pers in cauza pentru distribuirea sumelor. Nu este prevazut un termen maxim (sa ii zic asa) insa este si interesul executorului sa distribuie cat mai curand banii si sa inchida dosarul. Vorbiti si insistati chiar si cred ca se va rezolva. Atentie insa : conditia necesara pt eliberarea actului este ca dvs. sa platiti tot pretul de adjudecare (sau avansul daca ati stabilit plata in rate) adica garantia de 10% si diferenta (am precizat asta pt ca nu mi-am putut da seama daca dvs ati indeplinit aceasta obligatie).
Buna ziua,
Va multumesc pt raspunsuri si imi cer scz ca n-am fost destul de clar in ceea ce as vrea sa stiu.
Am platit intreaga valoare a bunului si trebuia sa primesc actul de adjudecare,insa cei de la bej mi-au comunicat ca mai dureaza.In acesta situatie, vroiam sa stiu daca exista posibilitatea de a ma mai retrage din licitatie,invocand faptul ca nu am primit in termenul legal actul de propietate,si astfel sa imi recuperez banii.Se mai poate face ceva daca eu m-am razgandit?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din licitatie ContSters257086 ContSters257086 Buna ziua, As vrea va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Acum aprox. 3 sapt am participat la o licitatie,ce avea ca si obiect vanzarea ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)