avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retragere din licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Retragere din licitatie

Buna ziua,

As vrea va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
Acum aprox. 3 sapt am participat la o licitatie,ce avea ca si obiect vanzarea unui teren in Bucuresti.Am castigat-o,iar sapt. trecuta am platit dif. de 90% din pretul de adjudecare,urmand ca in a doua sapt. din luna iulie sa primesc PV de adjudecare.
Problema este ca am aflat ulterior ca terenul este incadrat intr-o zona ce nu permite construirea unei case si plus de asta,ca societatea al carui teren era,are un impozit (pt terenul respectiv) neplatit destul de mare.
Exista vreo posibilitate de a ma retrage din licitatie,inainte ca PV de adjudecare sa fie tiparit si astfel sa-mi recuperez banii?
Daca nu ma pot retrage din licitatie,sunt obligat sa platesc eu impozitul restant,avand in vedere ca nu am fost informat ca el exista?
Pot sa invoc faptul ca nu am fost informat despre cele doua probleme mentionate mai sus?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
ContSters257086, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters257086 , utilizator 12:39, 29 Iunie 2012
Pt impozit, probabil ca ANAF e inscrisa la masa credala, si se plateste din pretul de adjudecare.
Va puteti retrage, dar nu primiti banii inapoi decat dupa ce se vor retine cheltuielile cu vanzarea ce vor fi efectuate pana la vanzarea silita a imobilului si eventuala diferenta inferioara de pret
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu exista nici o posibilitate de a ma retrage si a primi inapoi toti banii?
Legat de impozitul restant,pot eu sa fiu obligat sa-l platesc daca el nu aapre in PV? Exista cumva posibilitatea sa precizeze despre existenta lui in PV de adjudecare?
Multumesc.
El trebuie sa apara in pv-ul de distribuire a pretului adjudecarii, nu in cel de licitatie. interesati-va la executor, daca s-au inscris la distribuire cu suma reprezentand impozit.
Licitatia a inceput de la o anumita suma si si s-a adjudecat cu o alta.In PV de licitatie se precizeaza doar pretul de pornire al licitatiei,pretul de adjudecare,suma datorata de societate creditorului si cheltuielile de executare datorate tot de societatea executata catre BEJ.
In PV nu se specifica nimica de impozitul datorat de societatea executata pentru terenul respectiv.
Poate sa fie adaugat acest lucru in PV de adjudecare,sau pot sa fiu eu obligat sa platesc impozitul restant?
Va multumesc.
Jocandi Causa a scris:

El trebuie sa apara in pv-ul de distribuire a pretului adjudecarii, nu in cel de licitatie. interesati-va la executor, daca s-au inscris la distribuire cu suma reprezentand impozit.


Imi cer scz,insa acum am obs ca ati scris "pv-ul de distribuire" si nu....Acest proces ma priveste,trebuie semnat de mine,sau este important doar pt. BEJ ,creditor si poate debitor?

Alte discuții în legătură

Anulare licitatie ContSters257086 ContSters257086 Buna ziua, Am cumparat un imobil in urma unei licitatii acum aprox. 2,5 sapt. si as vrea va rog sa stiu in cat timp trebuie sa-mi elibereze bej actul de ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ab17 ab17 Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil scos la executare silita, fiind ipotecat de catre banca in baza unui credit accesat, insa am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Detalii executare silita / licitatie carepecare carepecare Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este procedura in mare in ceea ce priveste procesul de executare silita? M-am interesat la cateva banci si am primit ... (vezi toată discuția)