avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda centura siguranta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda centura siguranta

Buna ziua.O cunostinta a mea,doamna,a primit o amenda de circulatie 140 lei si 2 puncte penalizare pt neportul centurii de siguranta.Cand a fost oprita,i-a spus politistului ca e diagnosticata cu fibrom uterin si astm bronsic,insa nu a gasit adeverinta medicala,iar politistul i-a intocmit p.v.
Cat acesta scria p.v-ul ea a gasit adeverinta,iar cand a chemat-o sa semneze pv acesta a cam dat in balbaiala.
Am consultat lista bolilor care scutesc conducatorul auto de portul centurii de siguranta iar afectiunile mentionate nu sunt in lista.
Ar avea sanse de castig o contestatie insotita de o copie dupa adeverinta,prin care sa solicite inlocuirea amenzii cu avertisment(punctele penalizare ar ramane)?
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:07, 27 Octombrie 2012
Cu siguranta. Formulati in termen de 15 zile plangere pe care o depuneti la Judecatoria in raza careia s-a savarsit contraventia. Cereti doar reindividualizarea sanctiunii si inlocuirea amenzii cu avertisment, aratand ca au existat motive intemeiate pentru care nu a purtat centura.
Pai daca boala dumneaei nu este in lista bolilor care te scutesc de portul centurii de siguranta, cum ar putea instanta sa anuleze in parte sanctiunea?
Uite as bine "catalin...." ca in urma probelor administrate,respectiv actul medical
instanta a anulat pv (atat sanctiunea pecuniara cat si punctele penalizare).Un sfat:nu mai posta inainte de ate documenta corespunzator,pt ca userii acestui forum nu vor opinii de la diletanti ci sfaturi de la profesionisti(persoane avizate ,sau cum vrei sa ii numesti)
nutzzu a scris:

Uite as bine "catalin...." ca in urma probelor administrate,respectiv actul medical
instanta a anulat pv (atat sanctiunea pecuniara cat si punctele penalizare).Un sfat:nu mai posta inainte de ate documenta corespunzator,pt ca userii acestui forum nu vor opinii de la diletanti ci sfaturi de la profesionisti(persoane avizate ,sau cum vrei sa ii numesti)

nu suntem cu totii avocati sau juristi. daca ar fi asa, forumul ar fi numai ptr aceasta categorii profesionale. chiar daca unerori mai are comentarii "neavizate", ":neprofesioniste", de aceasta data sunt de acord cu @catalin2832. intrebarea lui este pertinenta. de ce sa fie "iertata" daca boala respectiva nu se afla in lista? si sfatul lui @lorelei este pertinent. astmul bronsic chiar daca nu se afla in lista bolilor "admise" ptr nepurtarea centurii de siguranta poate avea urmari neplacute ca urmare a purtarii centurii si atunci se poate primi un avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie ardei2011 ardei2011 Am fost sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta si lipsa talonului masinii. Astfel, am primit avertisment pentru lipsa talonului si amenda + ... (vezi toată discuția)
Tip boala: astm bronsic alergic sau boala cronica (confidentialitate date medicale) 51971 51971 Buna seara.copilul meu are astm bronsic alergic si beneficiaza de bursa medicala.Acum este elev in cls.a IX-a .Am dus la liceu toate documentele necesare ptr. ... (vezi toată discuția)