avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intreruperea contractului de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intreruperea contractului de munca pe perioada studiilor

In prezent am semnat un contract de studii doctorale (prin proiectul de finantare europeana pentru calificarea fortei de munca POS/DRU), care a inceput cu 1 octombrie 2008 si se va derula pe perioada a 4 ani. Conform acestui program de studii, ca doctorand la zi, voi primi lunar un venit de 1850 ron, adica plata bursei doctorale, pe o perioada de 3 ani (asa cum prevede proiectul POS/DRU pentru intreaga gama de cercetari ce pot fi abordate). In domeniul in care activez eu, adica Ecologie, acest program de studii a fost totusi ajustat la o perioada de 4 ani, avand ca justificare complexitatea studiului abordat; ca urmare, ultimul an de doctorat, nu va mai fii finantat cu bursa din proiect. Acum, intrebarea mea este urmatoarea: ca angajat in prezent, cu norma intreaga ca Asistent de Cercetare in cadrul unei institutii de cercetare (Institutul de Biologie Bucuresti), voi putea cere blocarea temporara postului, in baza justificarii an de an, cu adeverinta a preocuparii actuale de doctorand, in cadrul Universiatii Bucuresti? Adica exista o prevedere legala, conform careia, pe parcursul studiilor, angajatul beneficiaza de blocarea temporara a postului?
Multumesc,
Emilia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 9 Ianuarie 2009
Nu exista posibilitatea de a solicita de catre salariat blocarea postului, el poate sa solicite suspendarea c.i.m. sau a raportului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale adinutza2602 adinutza2602 Buna ziua! Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare. Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o ... (vezi toată discuția)