Buna seara , am stat linistit la o scara de bloc si a venit o femeie care mi-a adus cuvinte jignitoare , atunci am adus si eu cuvinte jignitoare la adresa ei . Poate sa ma reclame la politie cu ceva ?
Doar daca s-a produs o tulburare a linistii publice conform Legii nr.61/1992.
Daca are martori sau alte probe va poate solicita despagubiri in civil pentru deteriorarea imaginii sale.
Nu cred ca se va ajunge acolo.
Este bine sa va calmati si sa iesiti in fata blocului numai pentru a lua aer sau chiar sa evitati acel loc pentru a nu avea alte necazuri.
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice
Daca suntei mionor , nu inseamna ca trebuie sa intrati in astfel de "schimburi de replici".
Impacati-va cu respectiva persoana si treburile , sa speram ca nu vor mai lua o alta intorsatura , care sa va fie defavorabila..
Putin mai mult respect , nu strica niciodata si chiar sa apelati la principiul ca persoana inteligenta se retrage prima