avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... respins cererea
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

respins cererea

Buna ziua. Daca la o firma s-a deschis procedura de insolventa datorita unui creditor, firma a facut recurs la Curtea de apel, care a casat sentinta si a trimis spre rejudecare aceleiasi instante de la tribunal, care a dat pronuntarea "Respins cererea", ce inseamna acest lucru? Firma mai este in insolventa sau nu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 11 Iulie 2012
Inseamna ca Tribunalul arespins cererea de deschidere a procedurii insolventei formulata de creditor, prin urmare societatea nu este in insolventa.

Veti primi la sediul firmei sentinta motivata.
Daca firma are datorii mari salariale, la buget, la diversi creditori, este mai bine daca firma nu este in insolventa? Ce se poate intampla in continuare cu firma?
Daca nu achita datoriile, atunci se va gasi un alt creditor care sa solicite deschiderea procedurii.

Daca firma nu face fata acestor creante, poate solicita singura intrarea in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare. In situatia in care s-a deschis procedura insolventei la cererea unui creditor, iar societatea impotriva careia s-a deschis insolventa nu ... (vezi toată discuția)