bgv a scris:
S-au efectuat lucrari de reparatie a terasei blocului fara a se strange 3 oferte, s-au trecut lucrarile la intretinere, cand locatarii s-au sesizat s-a mentionat faptul ca restul de plata se va retine din fondul de rulment.
Ce masuri trebuiesc intreprinse si impotriva cui ? Administratorul care a contractat lucrarile a demisionat ( s-a imbolnavit). Noul administrator sustine ca nu a primit facturile de la vechiul.
Presedintele in sedinta de comitet executiv poate sa decida contractarea unei lucrari fara a avea 3 oferte. Nu e stipulat in legea 230 ca ar trebui sa fie 3 oferte pentru a contracta o lucrare de reparatii.
Plata lucrarilor se face din banii existenti in contul bancar sau in casieria asociatiei. Repartizarea acestor costuri se face pe suprafata utila a apartamentelor si se incaseaza treptat de la proprietari. Banii cheltuiti pot fi din orice incasari inclusiv din fonduriile existente. Pe masura incasarii acestia intra in cont la locul lor.
De ce trebuie sa intreprindeti niste masuri daca lucrarea s-a facut ? Presedintele , membrii comitetului, cenzorul pot cauta solutii pentru refacerea situatiei lucrarilor intr-un dosar care sa contina devizul de lucrari, contractul cu firma , repartizarea cheltuielilor pe proprietari, receptia lucrarii chiar daca administratorul a demisionat sau i s-a intamplat o nenorocire.
Implicati-va daca e nevoie si convocati comitetul in sedinta. Apelati la firma care a executat lucrarea sa va dea copii dupa contract, deviz, facturi, chitante, receptii, etc.
Puteti reface rapid repartizarea conform legii.