avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire nelegala
Discuție deschisă în Executare silită

poprire nelegala

Un executor bancar a infiintat poprire pe contul debitorului de la o alta banca (contul in care ii intra salariul). Din februarie, executorul bancar a devenit executor judecatoresc, dar banca pentru care a lucrat nu i-a solicitat continuarea executarii (popririi) pentru dosarul respectiv. Si la ora actuala, tertul poprit ii blocheaza debitorului contul si ii popreste banii, tot in baza actelor vechi efectuate de fostul executor bancar. Mai mult, angajatorul ii retine 1/3 din salariu, iar banca ii mai retine si ea 1/2 din ce se vireaza in cont, astfel ca omul mai primeste lunar doar 1/4 din salariu. Ma intereseaza daca, dupa desfiintarea institutiei executorilor bancari, banca mai avea dreptul sa continue procedura inceputa de acestia si daca tertul poprit are dreptul sa blocheze 1/2 din ce-i intra omului in cont, in conditiile in care ii mai opreste si angajatorul 1/3 din total salariu lunar.

Alte discuții în legătură

Salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent ... Seby2193bv Seby2193bv salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)