avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de leasing

societatea a derulat mai multe contracte de leasing pentru mai multe vehicule de-a lungul anilor.
majoritatea au fost incheiate si s-a achitat si valoarea reziduala, si cu greu pentru fiecare in parte a trebuit sa facem notificari peste notificari pentru a ni se transmite dreptul de proprietate. ultimele doua contracte au fost incheiate la aceeasi data, astfel ca, desi am achitat valoarea reziduala a acestora de aproape doi ani societatea de leasing nu vrea sa ne transfere dreptul de proprietate motivand ca am mai avea de achitat niste sume ce ar proveni din diferente de curs, din dobanzi. precizam faptul ca dobanzile nu au fost calculate pt ca am fi intarziat plata vreunei rate, aveau bilete la ordin care erau introduse in banca la data scadenta si nu s-a intamplat nici macar odata sa se intarzie vreo plata. in schimb dobanzile le-au calculat pentru ca alocau platile efectuate de noi pe alte contracte. si implicit ramaneau rate neachitate integral in situatia lor la care calculau dobanzi.in prezent am primit o notificare prin care ne someaza ca vor rezilia cele doua contracte, desi valoarea lor reziduala este achitata, valoare reziduala pentru care in 2009 a fost incheiat un act aditional prin care s-a stabilit modul si termenele in care va fi achitata aceasta valoare reziduala.
noi nu suntem de acord cu aceste sume si am trimis acestora numeroase notificari prin care i-am rugam sa efectuam impreuna o verificare a acestor contracte, la care insa nu am primit raspuns.
care ar putea fi calea de urmat in aceasta situatie? putem face o plangere penala impotriva societatii de asigurari?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 14:33, 11 Iulie 2012
In cazul dvs. diferenta de curs a fost stinsa cu plati ale facturii de leasing imediat urmatoare, fiind o practica imorala dupa parerea mea. De regula, contractele de leasing prevad ca orice cheltuiala suplimentara legata de achizitia bunului este suportata de client. Astfel de datorii acumulate pot duce pana la urma la rezilierea contractului de leasing si recuperarea bunului de catre finantator. Parerea mea e ca ar trebui sa platiti aceasta diferenta pentru a intra in proprietatea acelor vehicule. Ce puteti face este o plangere la Protectia Consumatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing-reziliere urgent ghimicim ghimicim societatea a avut un contract de leasing care s-a terminat in iulie 2009. s-au platit toate ratele la zi, insa nu s-au platit pentru luna iulie 2 rate din ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala levantica levantica Buna ziua, imi puteti spune va rog, cum se stabileste valoarea reziduala la o masina, in cadrul unui contract de leasig operational, cunoscand durata ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila leasing financiar ContSters86219 ContSters86219 va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila leasing financiar.(am achizitionat un autoturism in aprilie 2011) (vezi toată discuția)