avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate cerere revenire din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate cerere revenire din CIC

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul caz:
- o salariata al carei CIC expira, este obligata sa depuna cerere de revenire la serviciu in cazul in care in ziua in care ar tb sa se prezinte la munca, intra in concediu medical, deci ea nu-si reaia propriu zis activitatea? Daca da de ce ?
- este posibil ca o salariata ce se afla in CIC sa beneficieze de concediu medical?
Va mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 11 Iulie 2012
In practica, asa se procedeaza .. insa angajatorul poate sa constate si din proprie initiativa incetarea suspendarii raportului de munca ..

Da, este posibil ca o persoana aflata in CCC sa intre dupa terminarea acestuia in concediu medical.
Va multumesc pentru raspuns,
1.- deci nu este nevoie de cerere, angajatorul constata din proprie initiativa incetarea suspendarii raportului de munca si ar trebui sa emita decizie de revenire din CCC, dar salariata nu revine la serviciu, ci anunta ca incepand cu ziua in care ar trebui sa fie prezenta isi ia CM - cum o motivez, decizia?
2.- cred ca nu m-am exprimat corect, vroiam sa intreb, daca aceasta poate beneficia de CM in timpul CIC?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
monicalirca, utilizator
Decizia se poate motiva pe faptul implinirii varstei de 1 an , de 2 ani sau de 3 ani a copilului (in cazul copilului cu handicap).. data la care inceteaza durata CCC.

Mi se pare absurd sa se ia concediu medical in perioada CCC ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal carmenstan carmenstan Daca la expirarea celor 2 ani de concediu ingrijire copil ,persoana care ar tebui sa revina la serviciu , continua cu concediu medical ,in revisal se face ... (vezi toată discuția)
Incetare cm pe perioada cic Florina-Corina Florina-Corina Buna ziua! Momentan ma aflu in CIC pe perioada de 2 ani (pana la finalul anului 2016). Am vb cu angajatorul si datorita unor modificari as vrea sa accept o ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu de ingrijire copil antonelabutiu antonelabutiu Am nascut o fetita pe data de 4 Mai 2011,am luat concediu postnatal ramas pana in 19 iulie 2011iar din 20 iulie am intrat in concediu de ingrijire copil de ... (vezi toată discuția)