avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident si cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident si cercetare penala

Buna ziua!Pe data de 28.12.2007 am facut un accident de circulatie minor,cele doua persoane aflata in cealalta masina au avut 0 zile de ingrijiri medicale.Eu am avut 0.23 l mie alcoolemie, mi-au fost prelevate probele de sange si au iesit 0.3 si 0.5.S-a cerut recalcularea probelor si pe data de 15 septembrie au venit rezultatele de 0.6.Problema apare acum politistul care se ocupa de caz(la Udriste sector 1) mi-a spus ca el o sa trimita dosarul mai departe dupa ce eu am intocmit o declaratie ca am luat la cunostiinta de rezultatul recalcularii si de atunci adik de peste 3 luni nu am mai primit niciun semn.Puteti sa-mi spuneti care era urmatoarea etapa si ce trebuie sa fac in continuare pt a-mi recupera permisul pt ca fapta nu implica un dosar penal?
marian din ce am inteles eu de la politistii care au venit la fata locului daca aveam o alcoolemie sub 0,4 nu erm obligad sa merg la spital pt. probe biologice doar daca vream eu sa demonstrez ca nu consumasem alcool si ca alcooltestul putea indica o eroare si nu se intocmeste dosar penal pentru alcoolemie sub 0,4 in aerul expirat sau sub 0,8 in sange,eu cred ca trebuia de la inceput sa-ti fie suspendat permisul pe o perioada de 90 zile sau 120 daca nu dadeai examenul de redobandire si in orce caz nu cred ca era vorba de dosar penal pentru ca este specificat clar in codul rutier art.87 al.1
Pt amenda administrativa si sanctiunea complementara a suspendarii permisului de conducere sunt apreciate in concret imprejurarile in care a fost savarsita fapta, dar si circumstantele atenuante personale ( elemente ce tin de persoana faptuitorului )sau cele reale (privitoare la fapta in sine)
Numai daca procurorul considera ca sunt intrunite toate cerintele legale se poate dispune o amenda administrativa (scoatere de sub u.p.)
Daca se va dispune trimiterea in judecata , exista posibilitatea aplicarii pedepsei cu inchisoarea (suspendarea conditionata a executarii pedepsei , art 81 cod pen.) si a anularii permisului de conducere , cu posibilitatea redobandirii acestuia dupa 1 an de la ramanerea def si irev. a H.jud.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)