avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC mama sau tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC mama sau tata

Cum Sa procedam.. ? La inceputul luni august se va naste bebele si vreau sa - mi iau CCC dar si sotia este angajata. Cum put proceda...poate iesii In somaj sau trebuie neaparat Sa munceasca? Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:54, 11 Iulie 2012
1. De indemnizatia pentru CCC poate beneficia oricare din parinti, la alegere.

2. - De asemenea celalalt parinte este si el obligat sa intre in CCC cel putin o luna.
- Daca nu face asta atuinci CCC al celuilalt parinte se reduce cu o luna.

3. Tatal poate intra in CCC dar dupa ce termina mama concediul de maternitate.

4. - Daca dvs. veti intra in CCC mama poate sa lucreze in continuare, dupa ce se tyermina concediul de maternitate.
- Nu inteleg de ce vreti sa intre mama in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc valikissyou07 valikissyou07 In cazul in care tatal intra in c.c.c. iar mama copilului nu are venit, inteleg ca aceasta beneficiaza de o luna de indemnizatie pentru cresterea copilului. ... (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la concediul de maternitate valentinili valentinili Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare bazata pe situatia de mai jos si sper ca puteti clarifica. Sotia mea are contract de munca cu norma partiala ... (vezi toată discuția)