avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe o parte din pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe o parte din pensie

Mamei mele i s-a retinut de catre casa de pensii Brasov 45 RON din pensia de 380 ron .Mergand la posta sa intreb doamna de la ghiseu mi-a spus ca este vorba de o firma de recuperare creante mai mult nu stie.INTREBARE: in ce baza LEGALA mi s-a pus poprire pe pensie daca nu am primit nici o ciatie in vreo instanta judececatoreasca sau sa primesc vreo hotarare definitiva si irevocabila in sensul acesta?NU era normal sa ma notifice cineva ca in baza la ceva anume hotarare judec etc.s-a luat decizia de a mi se pune poprire?va rog spuneti-mi ce sa fac?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
alex_biblos72, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:37, 12 Iulie 2012
Este posibil ca mama sa fi facut un credit, iar contractul incheiat sa fie direct titlu executoriu care poate fi pus in executare fara a apela la instanta de judecata sau la executor.

Acest debit a fost cesionat catre o societate de recuperare creante, care a inceput executarea.

Aveti posibilitatea sa faceti o contestatie la executare, in care sa contestati chiar titlul de creanta si chiar modul de calcul al dobanzilor si penalizarilor, pe care sigur le aveti incluse in acel debit.
in instanta trebui sa fac contestatia? da dar nu am primit nimic acasa nici o instiintare.eu fata de firma care ar fi putut cumpara creanta nu am nici o obligatie ca nu am semnat nimic cu ei.trebuia sa -mi trimita macar contractul de cesiune creante.nici casa de pensii nu ma notificat ca in baza la acest contract de cesiune de creante ei au fost obligati sa ia masuri. ce ma sfatuiti?
Contestatie la executare in instanta in 15 zile de la data cand ati luat cunostinta de infiintarea popririi.

Solicitati prin instanta depunerea intregului dosar de executare si atacati toate actele de executare.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie bancara preluata de recuperatori stef_56 stef_56 Am luat un credit de la cec in 2007 pe care nu l-am putut achita la vremea crizei si pentru ca aveam asigurare, cec-ul a executat asiguratorul si datoria fata ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Banca cesioneaza creditul catre recuperatori cris_deo cris_deo buna seara. in iunie 2008 luat un credit de nevoi personale de la o banca in val de aprox. 20 000 ron pe o perioada de 10 ani, am achitat rate din acest credit ... (vezi toată discuția)