avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana imputernicita ptr transmitere Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana imputernicita ptr transmitere Revisal

Buna ziua,

Va rog spuneti-mi daca pot nominaliza sa transmita Revisal(Registrul de Evidenta a Salariatilor), prin decizie bineinteles, orice salariat cu contract de munca.

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 12 Iulie 2012
Art.2 alin.5 din HG nr.500/2011 prevede ca, completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Din textul de lege reiese faptul ca orice salariat nominalizat de catre angajator printr-o decizie poate transmise si completa REVISAL-ul.
va multumesc,
as putea sa fac contract de prestari servicii care trebuie anuntat la ITM, va rog spuneti-mi daca termenul a ramas cel de 15 zile.
Ordinul nr.1918/2011:
10. In vederea inregistrarii prestatorilor de servicii la inspectoratele teritoriale de munca, angajatorii au obligatia de a informa in scris inspectoratele teritoriale de munca despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului. Informarea inspectoratului teritorial de munca se va efectua in termen de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii.

Aceasta situatie este aplicabila numai daca serviciul de completare si transmitere a REVISAL-ului este externalizat ... daca se nominalizeaza o persoana cu care angajatorul are incheiat un c.i.m, atunci decizia de numire nu se depune la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)
Procedura externalizãrii serviciilor de resurse umane Olivia E Olivia E Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care externalizezi partea de resurse umane dintr-o firma. 1.Se face un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Revisal adria05 adria05 In urma unui control de itm m-au intrebat dc avem contract cu persoana care transmite revisalul catre itm pt ca acea persoana tb sa fie in evidenta lor.Mi-au ... (vezi toată discuția)