avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare-cumparare

Familia mea a decis sa ia in ingrijire doi batrani, in schimbul acestui serviciu cei doi batrani au decis sa ne lase un apartament. Va rog frumos ajutati-ma si spuneti-mi si mie ce acte imi trebuie sa fac act de vanzare-cumparare cu clauze pt acel apartamen. Imi trebuie ceva de la medico-legal avand in vedere ca au peste 65 de ani !!!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:53, 12 Iulie 2012
daca cei doi au capacitate de exercitiu deplina, nu sufera de vreo boala care le ar afceta aceasta capacitate, nu aveti nevoie de certificat medico*legal. Asta va decide nortarul dupa ce sta de vorba cu dansii.
Domnii au copii? daca da cel mai bine e sa faceti un contract de vanzare cumparare, daca nu au copii puteti face si uncontract de donatie. La fel puteti face un contract de intretinere, dansii ramanand in apartament pana la decesul ultimului dintre ei.La fel la vanzare cumparare puteti stipula clauza de uzufruct viager pentru amandoi.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sa fie trecuti pe un act de vanzare cumparare doi proprietari??? daniela_calin123 daniela_calin123 Unchiul meu doreste sa-si vanda apartamentul (tin se mentionez ca parintii dansului nu mai traiesc, nu a fost casatorit niciodata, in concluzie nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de uzufruct ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua! Ma numesc Sorina Dumitru. Am incheiat acum cativa ani un contract vanzare-cumparare (nuda proprietate) cu doi batrani, cu drept de uzufruct. ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)