avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale prescrierea amenzilor de circulatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

prescrierea amenzilor de circulatie

Buna ziua,sunt consilier in cadrul compartimentului impozite si taxe locale al unei primarii,va rog sa-mi spuneti termenul dupa care urmeaza presrierea unei amenzi de circulatie ,articolul din lege si pasii care trebuie urmati.
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:35, 12 Iulie 2012
Dupa 5 ani. Dar cei de la primarie trimit acasa o instiintare de executare silita, sau ceva de genul (nu stiu exact), oricum un act prin care iei la cunostiinta de amenzi. Cu aceasta instiintare iti mai prelungesc termenul cu 5 ani si tot asa.
In completare : cadrul legal este codul de procedura fiscala:
[ link extern ]

titlul VIII (Colectarea creanţelor fiscale), cap. 7 (Prescripţia dreptului de a cere executarea silită şi a dreptului de a cere compensarea sau restituirea)

Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
...
Art. 133 Întreruperea termenului de prescripţie

Termenul de prescripţie prevăzut la art. 131 se întrerupe:

a) în cazurile şi în condiţiile stabilite de lege pentru întreruperea termenului de prescripţie a dreptului la acţiune;

b) pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii în orice alt mod a datoriei;

c) pe data îndeplinirii, în cursul executării silite, a unui act de executare silită;

d) în alte cazuri prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie garsonjon garsonjon vreau sa aflu daca amenzile de circulatie se prescriu si in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Prescriere datorie anaf herminast herminast Ce este de facut cu o datorie la organul fiscal, ramasita de impozit pe venit sau ceva de genul, care se regasesc in contul unui contribuabil, pentru care nu a ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)