as vrea sa stiu ce pirghii juridice/legale in afara de actiunea in judecata am ca sa i determin pe vecinii mei sa si repare pb ivite la baie care imi dau mie durerei de cap intrucit ma inunda. in repetate rinduri le am solicitat sa si repare le am adus chiar si mester si mereu invoca scuza ca ei nu au bani.ce pot face inainte de a i da in judecata?ba mai mult chiar si pe administrator l am rugat sa vb cu dinsii.
Nu puteti face nimic, decat sa asteptati sa faca rost de bani ca sa isi repare problemele, sau poate ii ajutati dvs sau cei de la asociatie. Poate ca oamenii chiar nu au bani.
deranjul cel mare este ca sunt inundata. de la doi trei stropi care imi curgeau din tavan de la dinsii s a ajuns ca pata sa se extinda pe jumate de tavan.si chiar daca imi zugravesc problema nu dispare pina nu si repara ce au probabil de schimbat sifonul si de tras sapa in baie intrucit pe un metru patrat de baie nu au nimik pe jos doar cimentul care crapa.
dupa cite am constat nu sunt chiar lipiti pamintului : el lucreaza la politie iar dinsa sta acasa si fumeaza toata ziua :thumbdown:si cu asta nu doresc sa fiu sarcastica dar mi se pare ca sunt rau intentionati intrucit m ma oferit sa le aduc mester si sa si platesc deranjul insa ei s au opus pe motiv ca nu isi vor face deranj in casa.si ca odata cind vor avea bani isi vor repara.eu zic ca cine nu are bani sa stea intr un bloc si sa aiba bani de reparatii curente atunci sa sae mute la cort si sa nu creeze altora prejudicii.in cazul in care i as da in judecata as piered si timp si bani si problema nu s ar rezolva decit peste vreo 5 ani pina cind imi va cadea tavanul in cap.
Puteti sa va duceti in audienta la Politie la comandantul lui si sa il rugati sa intervina. Pentru un politist o astfel de reclamatie nu cade bine la dosar. Desigur, comandantul poate face doar o recomandare, nu il poate obliga dar s-ar putea sa ajute.
Vorbiti cu presedintele asociatiei si poate-l lamureste pe vecinul dv sa-si repare instalatia. O masura ar fi sa-l debranseze de la alimentarea cu apa daca din punct de vedere tehnic este posibil.
Puteti sa incheiati o asigurare a apartamentului si la prima inundatie sa chemati asiguratorul. O sa va faceti reparatia din despagubirea primita de la asigurator iar firma va recupera banii de la vecinul vinovat.
Inundatie
deea_r
Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs.
Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu ... (vezi toată discuția)