avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conflict vecin inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conflict vecin inundatie

Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea.
Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei (sifonul de pardoseala). Si-a recunoscut vina, a reparat dar a spart in lipsa mea tavanul, a spart o conducta de alimentare cu apa si m-a inundat copios! A trebuit sa-mi scrimb mocheta, patul (PFL, a "inflorit"), sa pun parchet, plinta, sa repar (zugravesc) tavanul, etc. Mentionez ca i-am cerut bani si a fost de acord sa imi plateasca (nestiind suma, solicitand chitante). Nu i-am inaintat nici o calculatie. In scurt timp s-a umezit din nou tavanul si vreme de vreo 3 luni am facut presiuni sa repare. Am reparat tavanul a doua oara (tot cu schimbarea sifonului de pardoseala, la el). Reparatia tavanului am lasat-o in glet de ipsos sa vad usor daca ma mai inunda. Acest lucru s-a si intamplat acum cateva zile, cand s-a umeyit puternic tavanul si a inceput sa curga picaturi de apa. Vecinul mi-a spus ca nu mai sparge gresia, ca el a mai spart de 2 ori si ca din punctul lui de vedere... la el este uscat. Aici "mi s-a pus pata" si am horatat sa nu il iert ca datile trecute si sa il fac sa plateasca tot.
Spuneti-mi cum sa procedez sa imi plateasca toate pagubele pricinuite de anul trecut (aprilie 2008) si pana astazi, inclusiv inundatia curenta? Mentionez ca am toate chitantele pe materiale de constructii, pat nou cumparat, parchet nou cumparat, plinte, etc., mai putin ceva manopera la mesteri. Am poze facute inca de la inceputul situatiei create (cu inundatia, cu patul stricat, etc.). Pot merge intr-o actiune in pretentii in instanta civila? Se poate media conflictul sa imi recuperez banii?
... Daca era baiat finut si stia sa vina la usa si sa-l simt ca colaboreaza si vrea sa-mi dea bani, poate ca nu-i luam asa mult, dar acum vreau sa-l usture, pentru indolenta cu care trateaza necazurile pe care mi le pricinuieste.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:14, 20 Martie 2009
actiune in instanta in pretentii prin care sa-i cereti sa va despagubeasca cu toate cheltuielile.
multumesc avo kitten
Cred ca stiti ce trebuie sa pregatiti? In afara de chitante si poze :martori(meseriasii),administratia blocului(daca ati facut sesizari).Cu meseriasii s-ar putea sa fie mai greu daca au lucrat la negru.
Daca ati fi avut ap asigurat, in cateva saptamani ati fi primit o suma drept despagubire pentru daunele produse de vecin, urmand ca acea suma sa fie recuperata de la el, fara a vi se pune pata ca n-a fost baiat finut.
La proces este vorba de termene, timp , invoiri, insulte, bani ce vor fi recuperati in timp. Cum este mai practic.
multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Inundatie baie apartament LARRY32 LARRY32 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat urgent!!! Anul trecut prin noiembrie-decembrie vecina de la apartamentul de sub mine a venit spunandu-mi ca am ... (vezi toată discuția)
Pata pe tavan in bai flopo2004 flopo2004 Buna ziua. Am si eu o problema cu o pata pe tavanul de la baie (in dreptul sifonului de pardoseala). Vecinul de deasupra sustine ca nu este de la el, dar pata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: s-au ... Mihaela_Popescu_05 Mihaela_Popescu_05 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: s-au mutat de curand vecini noi in apartamentul de sub al meu, la etajul 1, eu fiind la 2. Au facut ... (vezi toată discuția)