avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie

Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs.
Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu i-am propus sa-i dau asigurarea mea in baza careia isi va recupera banii, in urma reparatiei efectuate de dansa. Numai ca nu este de acord, cerandu-mi sa ii zugravesc tot tavanul. Eu mai accept fara probleme sa apelez la un mester sa-i refac locul, dar doar locul cu pricina, nu tot tavanul.

Ce se poate intampla in acest caz, legal vorbind?!

Cu respect,

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
deea_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: deea_r , utilizator 18:03, 21 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Se cheama ori-ori, nu si-si pentru ca plata se face numai de unul dintre asiguratori.

Daca vecina nu vrea, atunci sa ramana cu pata pe tavan, ca doar nu puteti sa-i faceti binele cu forta cuiva.
Sigura ca da, reprezentantul firmei de asigurari a venit, a constatat... Ne-a spus ca se poate deconta...
Urmatorul pas: am acceptat si am adus si un mester care are firma si ne poate elibera documentele justificative in urma caruia asiguratorul ne va deconta suma. Numai ca, cand am sosit cu mesterul sa ne apucam de lucru, vecina nu a acceptat sa-i lucram, decat tot tavanul.

In conditiile astea, ne-am gandit ca-i vom pune actele de la asiguratorul meu in brate si sa isi refaca ea.

Are si dansa asigurare la casa, dar ne-a spus ca ea doreste sa ii reparam noi, ca noi suntem de vina si ea nu are nici o vina.

Eu am inteles si asta si nu ma sustrag de la plata reparatiei stricaciunii, cu toate ca s-a intamplat ca asa s-a intamplat, pur si simplu s-a fisurat o teava, nu stiu daca se poate numi ca e din vina mea, ca n-a fost omisiune sau mai stiu eu ce.
Dar oare trebuie sa-i refac tot tavanul, legal vorbind?!
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Cand veti chema agentul constatator al asiguratorului, e va stabili paguba si ii va face o oferta.
Depinde de ea daca o accepta sau nu. Dv. ati avut bunavointa si i-ati pus la dispozitie asigurarea dv.
Agentul constatator a facut fotografii si i-a lasat un proces verbal de constatare, incheiat intre asiguratorul meu si ea, si i s-a spus atunci sa aduca documente justificative, iar firma va face o evaluare, un raport in baza acestor documente, iar suma o vor stabili in urma analizei. Am avut bunavointa sa-i pun la dispozitie nu numai asigurarea mea, dar si un mester, pe care i l-am adus acasa, sa incepem reparatiile. Dar dansa face caz pt o pata mica si ma ameninta ca imi face reclamatie pe nu stiu unde si ca nu stiu unde se mai duce.

Toate actele de la asiguratorul meu mi le-a dat, ca vrea sa fac eu totul, eventual sa si pregatesc inainte locul pt zugraveala cu ceolofan si cred ca si curatenie dupa.

Deci, sa inteleg ca daca ii "pun in brate" actele care le am acum semnate de ea si asigurator, se poate considera ca mi-am facut datoria?! Iar cerintele dansei de a repara tot tavanul nu sunt fondate, iar legea ar fi de partea mea?
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Ma inunda vecinii... mona35 mona35 as vrea sa stiu ce pirghii juridice/legale in afara de actiunea in judecata am ca sa i determin pe vecinii mei sa si repare pb ivite la baie care imi dau mie ... (vezi toată discuția)
Conflict vecin inundatie Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea. Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)