sunt copropietar in cota indiviza al unui imobil.unul dintre co propietari nu a dorit sa facem iesire din indiviziune la notariat facind-o prin instanta incercind sa ceara licitatie sa o sub evalueze cu un expert de-al lui stiti voi etc.oricum i-am perimat dosarul pina la urma.INTREBARE: POT SA-L OBLIG SA VINA LA NOTARIAT SA FACEM IESIREA DIN INDIVIZIUNE PE COTE IDEALE? SUNTEM VREO 5 COPROP! VA MULTUMESC ANTICIPAT!
din pacate nu.
la notar se prezinta partile numai pe buna intelegere.
forta coercitiva o are doar instanta...nu va ramane decat sa deschideti dvs. o noua actiune in instanta.
Iesirea din indiviziune pe cale amiabila, in fata notarului presupune existenta unui acord de vointe intre Dv. si ceilalti coproprietari. Ca la un contract . In situatia in care copartasul nu este de acord, el nu poate fi fortat insa aceasta se poate realiza fara probleme in instanta.Conform legii, nimeni nu poate fi obligat sa ramina in stare de indiviziune, partatul poate fi solicitat oricind. Licitatia este modalitatea extrema de sistare a coproprietatii; in instanta puteti solicita oricare alte moduri de incetare a starii de coproprietate - partajul in natura, atribuirea catre unul sau unii din coproprietari, etc.
Iesire din indiviziune
PP
Buna,
Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)