Buna ziua!In urma cu doua saptamani am depus documentele pentru un pasaport biometric,dar astazi cand trebuia sa il ridic,mi s-a spus ca lipsea ceva din dosar(o hotarare judecatoreasca definitiva,pasaportul fiind al unui minor),si ca trebuie sa mai astept inca doua saptamani.Problema este ca nu pot sa aman plecarea,pasaport biometric in regim de urgenta nu se executa,si acum sunt nevoit sa fac pasaport temporar.Mai pot recupera banii din taxele achitate?Daca da unde trebuie sa ma adresez si cat dureaza.Va multumesc!
Nu cred ca puteti recupera banii. Va puteti adresa Trezoreriei sau CECului unde ati achitat chitanta, dar e de la sine inteles ca acestia nu va vor restitui nici un banut. In schimb chitanta o puteti folosi in cursul acestui an pentru a va solicita pasportul biometric, ulterior obtinerii celui in regim de urgenta, pentru care trebuie sa achitati o noua chitanta intrucat costul acestuia e cu ceva mai mic.
Multumesc de informatie!Inca o intrebare..Momentan dosarul cu documentele se afla la serviciul pasapoarte.Daca eu fac acum pasaport provizoriu,dosarul pentru pasaportul biometric ramane acolo?sau trebuie sa vin din nou cu minorul la fotografiere,amprentare etc?
Nu puteti solicita eliberarea pasaportului la urgenta atata timp cat ati inaintat deja actele pentru pasaportul biometric. Numai daca nu cumva solicitati restituirea actelor pe motiv ca aveti o urgenta, deoarece trebuie sa invocati un motiv plauzibil pentru a beneficia de facilitatea de urgentare, platiti din nou chitanta. Si nu inteleg, daca solicitati eliberarea pasaportului in regim de urgenta credeti dvs. ca nu vi se mai solicita acea hotarare judecatoreasca ca fiind definitiva? Ma indoiesc. E acelasi lucru, actele se depun in acelasi regim legal, difera doar timpul de eliberare, atat.
Indiferent de modelul pasaportului(temporar sau biometric) documentele care se prezinta sunt aceleasi. Difera doar taxele si termenul de solutionare a cererii. Poate intre timp ati dus hotararea respectiva si se calculeaza un nou termen de eliberare a pasaportului de la data la care ati completat dosarul cu documentul lipsa.
Mergeti la secretariatul serviciului de pasapoarte sa va puna o stampila pe verso-ul chitantelor si sa scrie ca nu s-au folosit si apoi mergeti unde ati platit sa va recuperati banii. Uneori persoanele depun atat cerere pt. pasaport temporar cat si pentru pasaport biometric, pleaca in strainatate cu pasaportul temporar, solicita ca cel biometric sa fie trimis la Ambasada/Consulat si cand se duc sa ridice pasaportul biometric li se anuleaza pasaportul temporar. Dar se pierde un an din valabilitatea pasaportului deoarece se suprapun perioadele de valabilitate ale celor doua pasapoarte. Oricum fara sentinta respectiva privitoare la minor nu va face nimeni nici un fel de pasaport.