avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport copil 2 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport copil 2 ani

Buna ziua1
am si eu o intrebare referitoare la pasaportul pt copil. Am inteles ca este nevoie de CI ale ambilor parinti. Tatal copilului este plecat din tara si vine cu cateva zile inainte de plecarea in concediu. Nu pot sa-i fac singura pasaportul? Cum trebuie sa procedez? Se mai elibereaza pasapoartele in regim de urgenta? Avem cateva zile la dispozitie inainte de plecare. Sau se poate adauga acea fila la pasaportul tatalui cand vine, in termen scurt, de cateva zile? Daca se poate, un sfat, o indrumara, va rog mult! Multumesc. Cristina P
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:48, 9 August 2012
Nu buletinul celuilalt e important, aveti nevoie daca tatal nu se poate prezenta, un acord scris al acestuia dat in fata notarului..
Cand va veni tatal, Ii puteti face copilului pasaport simplu temporar in regim de urgenta
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Nu puteti depune doar dvs. actele pentru pasaport, este nevoie ori de prezenta ambilor parinti ori de o procura speciala pe care sotul ar trebui sa o faca de preferinta la consulatul Romaniei din tara unde este acum.
Nu se mai inscriu minori in pasapoartele parintilor.

Solutia in cazul dvs. este pasaportul simplu temporar, care se elibereaza in regim de urgenta si costa 216 lei: 84 lei - taxa pasaport, 32 lei - taxa consulara si 100 lei - taxa suplimentara, care se achita la CEC Bank (pe chitante trebuie sa figureze numele copilului).

La depunere veti merge cu acele chitante, cu cartile dvs. de identitate si cu certificatul de nastere al copilului.
Va multumesc pt raspuns! Ii voi face acest pasaport simplu temporar, deoarece avem nevoie doar pt concediu.
Spuneti-mi, va rog, in baza carei modificari legislative "Nu se mai inscriu minori in pasapoartele parintilor." Acest raspuns mi-a fost dat telefonic si de la serviciul pasapoarte, insa as dori sa stiu temeiul legal. Procedura de eliberare a unui pasaport individual pentru un copil de 4 ani, valabil 12 luni, este mai laborioasa (trebuie mai multe documente si prezenta copilului) si mai costisitoare.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
deliaramona, utilizator

Fiecare copil sub 14 ani care călătoreşte peste hotare trebuie să aibă paşaport individual şi nu mai poate fi inclus în paşaportul părinţilor, ca până acum.

Aceasta este una dintre noutăţile aduse de Ordonanţa de Urgenţă nr.207 din 4 decembrie 2008, care modifică Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a minorilor numai cu un parinte !!! Izabella_Bianca Izabella_Bianca Buna ziua !! Am si eu o intrebare la dvs. In caz ca sotia este in Spania ce acte ar trebui pentru a merge cu 3 copii ( 2 minori 16 si 10 ani si 1 major ) in ... (vezi toată discuția)
Taxa pasaport tuilleries tuilleries Buna ziua.Va rog sa imi comunicati care este cuantumul taxei pentru eliberarea unui pasaport obisnuit, pe perioada de 1 an.si termenul de obtinere. Pe site ... (vezi toată discuția)