Cumnata mea are un proces in care judecatorul a cerut recuzarea. Motivarea acestei cereri s-a facut mincinos si gaunos, la limita paranoiei. Sunt si eu luat "la interval", prin sustineri micinoase, care ma ofenseaza grav. Cum trebuie sa procedez ca sa-mi apar onoarea?
1. Judcatorul nu poate cere recuzarea ci se poate abtine de la solutionarea cauzei.
2. Nu se intelege cine a facut cereri in care " s-a facut mincinos si gaunos, la limita paranoiei".
3. Nu se intelege nici care este calitatea Dv. in cauza cumnatei Dv.
O, da, termenii, scuze!... e vorba de de motivarea abtinerii. Eu nu am nici o calitate in proces, nici un contact cu judecatorul respectiv, nu am discutat cu nimeni despre el si totusi ma incondeiaza grav. Ne aflam intr-un orasel, este usor sa te crezi Dumnezeu pe pamant, vreau sa-l ajut sa-si revina. Cum procedez?
Judecatorul care stie ca exista un motiv de recuzare in privinta sa este dator sa se abtina (sa declare ca se retrage) de la judecarea pricinii.
Oricat de "gaunoasa" vi s-ar parea motivarea, ea trebuie sa fi fost facuta avand in vedere unul din cazurile prev de art 27 c.p.c care sunt in acelasi timp cazuri de recuzare.
Ocoliti a ne spune motivul abtinerii, dar ...ceva din tonul dvs. ma indeamna sa-l ghicesc.
Daca AICI scrieti "vreau sa-l ajut sa-si revina", ma intreb ce s-o fi auzit la marginea targului aceluia mic...
Au judecatorii destule pacate, ca mai fie nevoie sa le punem in carca si unul pe care nu-l au.
Nu cred ca un judecator s-ar apuca sa "incondeieze" un afin al partii din proces, daca acesta din urma s-ar amesteca doar unde-i fierbe oala.
Da, da, vad ca consimtiti la imaculata indumnezeire a acestor mici magistrati, care taie si spanzura pe aici, printr-un mic targ de provincie... Nu prididiti sa ma incondeiati nici dumneavoastra, dar sunteti copil (anul Caragiale, deh!) fata de minciunile incriminatului. Nu am stiut ca treaba justitiei ar fi sa slujeasca adevarul si dreptatea prin minciuna si barfa. Nu vreau decat sa cer proba veritatii sustinerilor respectivului judecator privind amestecul meu in oala justitiei sale (cum gratios ma incondeiati la randu-va) si, eventual sa cer o expertiza psihiatrica ( benefica, daca va fi urmata de un tratament in consecinta, chiar aici in "micul targ"). Cum fac?