avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie politie

Am primit de la politie o instiintare pentru a ma prezenta la o anumita data. Nu m-am prezentat. Azi au venit politistii sa ma prezint maine, ca in caz de neprezenare o sa ma amendeze. La cateva ore s-au intors si mi-au pus in poarta amenda de 300 lei, eu nefiind acasa. Ce pot sa fac, Maine mergeam oricum la politie, dar de ce sa fiu amendata. Este obligatoriu sa ma amendeze daca nu m-am prezentat la prima citatie
Nu este obligatoriu sa va amendeze, dar au dreptul oferit de lege sa faca acest lucru.
In ce calitate ati fost citata ?

In conformitate cu disp.art.198 c.pr.pen , se poate aplica amenda pentru persoana legal citata , care nu se prezinta cu rea credinta la convocarea organelor de urmarire penala.
Faceti dovada imposibilitatii de prezentare (cu acte) la data pentru care ati fost citata prima data si formulati o cerere prin care solicitati anularea amenzii si bineinteles , prezentati-va la organul de politie care v-a citat.
In ce calitate v-au citat,si care este baza legala a amenzii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut ady30 ady30 am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)
Citati in calitate de martor sneferu1st sneferu1st Buna ziua. Politia a lasat o citatie in calitate de martor pe numele meu, dar nefiind acasa a lasat-o la un vecin.In caz de neprezentare pot fi sanctionat ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)