am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor aplica sanc prevazute de articolul 198 Cpr.pen si mi sa lasat un nr de tel la care nu ras nimeni,ce se intampla daca nu ma duc ?
multumesc
Vi se intampla chiar ce ati scris dvs.ca este mentionat pe citatie .. sanctiunile prev de art. 198 c.pr.pen.. nu cred ca trebuie sa va complicati mai mult situatia... deci prezentati-va . este parerea mea, dar dvs alegeti.
Daca va veti prezenta la data respectiva,astfel cum este normal,nu au de ce sa fie aplicate disp.art.198 c.pr.pen..
Este bine,daca stiti ca aveti unele probleme si daca aveti si posibilitati,sa angajati un avocat,in prezenta caruia sa dati prima declaratie.
Art. 198. - Urmatoarele abateri savarsite in cursul procesului penal se sanctioneaza cu amenda judiciara
e) neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare, la cererea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata,
Art. 199. - Amenda se aplica de organul de urmarire penala, prin ordonanta, iar de instanta de judecata, prin incheiere.
Persoana amendata poate cere scutirea de amenda ori reducerea amenzii. Cererea de scutire sau de reducere se poate face in termen de 10 zile de la comunicarea ordonantei ori a incheierii de amendare.
Daca persoana amendata justifica de ce nu a putut indeplini obligatia sa, organul de urmarire penala sau instanta de judecata, apreciind, dispune scutirea sau reducerea amenzii.
mai bine va prezentati...
Amenda judiciara
ionu roman
Mi-a venit acasa o incheiere prin care mi se stabilea o amenda judiciara pentru faptul ca nu am trimis niste acte , respectiv un proces verbal, insa eu am ... (vezi toată discuția)