am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul limita cu 2 zile.In citatie este vorba despre conducerea motocicletei intr-o anumita data specificata an citatie.Motocicleta e pe numele meu dar eu nu am circulat an acea perioada,stipulata an citatie...ok....a,si la finalul citatiei este scria o fraza...IN CAZ DE NEPREZENTARE SE VOR APLICA SANCTIUNILE PREVAZUTE DE art.198 C pr.pen. ce sa anteleg din asta....nu stiu ce prevede acest articol....poate ma ajuta si pe mine cineva.multumiri
Se refera la abaterea judiciara, art 198 al.4 c proc pen : neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare, la cererea organului de urmarire penala sau instantei de judecata ........ se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 500 lei la 5 000 lei.
e de dorit sa va prezentati, in primul rand, pentru a vedea despre ce este vorba; din cate spuneti dvs. nu va amintiti ca in acea perioada sa fi circulat cu motocicleta. vedeti ce calitate aveti in dosar.
buna , as vrea sa stiu de (art.198 C.pr.pen.) am primit o citatie dela organele de politie sa ma prezint k drept martor pentru o declaratie,in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute art.198 C,pr.pen. sau legea nr 61/199 ce se intampla dak nu ma prezint?
Salut
ady30
am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)