avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... citatie,serviciul politiei rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

citatie,serviciul politiei rutiere

am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul limita cu 2 zile.In citatie este vorba despre conducerea motocicletei intr-o anumita data specificata an citatie.Motocicleta e pe numele meu dar eu nu am circulat an acea perioada,stipulata an citatie...ok....a,si la finalul citatiei este scria o fraza...IN CAZ DE NEPREZENTARE SE VOR APLICA SANCTIUNILE PREVAZUTE DE art.198 C pr.pen. ce sa anteleg din asta....nu stiu ce prevede acest articol....poate ma ajuta si pe mine cineva.multumiri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:20, 4 Septembrie 2008
Se refera la abaterea judiciara, art 198 al.4 c proc pen : neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare, la cererea organului de urmarire penala sau instantei de judecata ........ se sanctioneaza cu amenda judiciara de la 500 lei la 5 000 lei.
e de dorit sa va prezentati, in primul rand, pentru a vedea despre ce este vorba; din cate spuneti dvs. nu va amintiti ca in acea perioada sa fi circulat cu motocicleta. vedeti ce calitate aveti in dosar.
buna , as vrea sa stiu de (art.198 C.pr.pen.) am primit o citatie dela organele de politie sa ma prezint k drept martor pentru o declaratie,in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute art.198 C,pr.pen. sau legea nr 61/199 ce se intampla dak nu ma prezint?
Cum scrie si mai sus, primiti amenda.
sapt asta ar trebui sa plec din tara cum va ramane acest caz?

Alte discuții în legătură

Sanctiune parte vatamata-conf.art.198 c.pr.pen. iulia pastrama iulia pastrama In urma decesului mamei mele ,tata a deschis succesiunea,in calitate de prim mostenitor.Mi-a cerut sa renunt la succesiune,dar eu am trimis act notarial de ... (vezi toată discuția)
Salut ady30 ady30 am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)
Rog explicatie la o citatie calina67 calina67 buna ziua, as vrea sa va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie:am primit o citatie in care am fost chemata in calitate de martor la un organ de politie, ... (vezi toată discuția)