avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SANCTIUNE parte vatamata-conf.art.198 C.pr.pen.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SANCTIUNE parte vatamata-conf.art.198 C.pr.pen.

In urma decesului mamei mele ,tata a deschis succesiunea,in calitate de prim mostenitor.Mi-a cerut sa renunt la succesiune,dar eu am trimis act notarial de acceptare a succesiunii.Am fost citat de doua ori pentru a ma prezenta la dezbaterea succesiunii;m-am prezentat(am venit din jud.Bihor la Ploiesti),dar nici tatal ,nici sora mea,nu s-au prezentat.
Am deschis proces de succesiune ,in instanta,din motivele aratate mai sus.
La proces,tatal meu a prezentat niste inscrisuri in scopul de a dovedi ca imobilul ce reprezinta obiectul succesiunii ,apartine surorii mele,deci nu mai exista motiv pentru a dezbate succesiunea dupa mama mea. S-a dovedit in instanta ca inscrisurile prezentate (chitanta de vanzare-cumparare,declaratii martori),sunt false,motiv pentru care procesul a devenit penal.Tatal meu a fost pus sub urmarire penala si acuzat de fals si uz de fals.In urma recursului facut de acesta,instanta a dispus scoaterea de sub urmarire penala a tatalui meu,pe motiv ca inscrisul falsificat , respectiv,chitanta de mana,nu are consecinte juridice si imobilul in cauza, este obiectul succesiunii.Am contestat acest lucru , am facut recurs.
Acum,am primit de la Politia Ploiesti,o citatie pentru a ma prezenta ca "parte in dosar penal",cu mentiunea ca "in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art.198 C.pr.pen."
Sunt partea vatamata,se poate aplica o sanctiune pentru neprezentare? Procesul dureaza de mai mult de 2 ani ! Sunt pensionar !
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 02:00, 9 Iunie 2010
Da , vi se poate aplica in caz de neprezentare la data citata si la locul in care ati fost citat , amenda judiciara . Probabil s-a facut plangere penala impotriva dvs .
diana ramona a scris:

Da , vi se poate aplica in caz de neprezentare la data citata si la locul in care ati fost citat , amenda judiciara . Probabil s-a facut plangere penala impotriva dvs .

Art.198 c.pr.pen.

arata ca se sanctioneaza abaterile savarsite in cursul procesului cu amenda judiciara,iar lit.e se arata textual ca se pedepseste si:
"neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare,la cererea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata......"
Este vorba de litera d) a art 198 , ceea ce spuneti dvs , insa are si o continuare " neindeplinirea de catre orice persoana a obligatiei de prezentare , la cererea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata .... ( continuarea ) a obiectelor ori înscrisurilor cerute de acestea " , ori nu i s-a invederat prezentarea vreunui inscris / obiect , ptr a fi aplicabila aceasta litera . Deci acest text prezentat de dvs , stimate domn ,nu se refera la neprezentarea fizica a persoanei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut ady30 ady30 am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)
Citatie,serviciul politiei rutiere luckas luckas am primit o citatie de la serviciul politiei rutiere an cutia postala cu un anumit termen de prezentare la dansii,eu ridicand citatia de la posta dupa termenul ... (vezi toată discuția)
Art.198cpp cata75 cata75 am un srl din2007 si am primit o citatie de la politie\" in calitate de faptuitor.ce poate insemna asta.daca poate sa-mi zica si mie cineva.va multumesc ... (vezi toată discuția)