avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda judiciara

Mi-a venit acasa o incheiere prin care mi se stabilea o amenda judiciara pentru faptul ca nu am trimis niste acte , respectiv un proces verbal, insa eu am trimis impreuna cu plangerea contraventionala si exemplarul nr.2 , in original , la instanta iar singura dovada ce o mai am este confirmarea de primire. Mai mult decat atat inainte de a trimite plangerea eu am achitat amenda, era posibilitatea platii a jumatate in 48 ore, si apoi am trimis impreuna cu plangerea si procesul verbal.
Pot sa solicit retragerea sau anularea acestei amenzi judiciare intrucat eu mi-am indeplinit obligatia , insa nu am decat confirmarea de primire si chitanta ca am platit amenda, iar exemplarul nr.1 se afla la organul de politie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:42, 7 Aprilie 2010
nu v-a zis nimeni ca originalele nu se dau (in general)? puteti cere
stiu, insa de obicei copiile dupa exemplarul 2 al proceselor verbale nu sunt foarte lizibile, intrucat deja exemplarul nr.2 e cel cu indigoulsi din acest motiv am trimis originalul exemplarului 2. Exemplarul nr.1 , de fapt cel scris de catre agentul constatator este la politie si acesta este cel mai lizibil.
Codul de Procedura Penala: "Art. 199: Procedura privitoare la amenda judiciara (1) Amenda se aplica de organul de urmarire penala, prin ordonanta, iar de instanta de judecata, prin incheiere.
(2) Persoana amendata poate cere scutirea de amenda ori reducerea amenzii. Cererea de scutire sau de reducere se poate face in termen de 10 zile de la comunicarea ordonantei ori a incheierii de amendare.
(3) Daca persoana amendata justifica de ce nu a putut indeplini obligatia sa, organul de urmarire penala sau instanta de judecata, apreciind, dispune scutirea sau reducerea amenzii."
Scutirea de amenda sau reducerea amenzii judiciare aplicate de catre instanta de judecata pentru savarsire uneia dintre abaterile prevazute in art. 198 C. proc. pen. poate fi dispusa, potrivit art. 199 alin. (3), numai de instanta care a aplicat amenda.
Bafta!
In conformitate cu dis.art.199 c.pr.pen,formulati o petitie catre presedintele instantei care a aplicat amenda,solicitand anularea acesteia intrucat ati respectat dispozitiile instantei,date prin incheierea de sedinta de la data de.......
Atasati la petitie actele doveditoare ale indeplinirii celor dispuse de instanta..
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi adrianct_a adrianct_a daca refuz sa fiu martor al unei infractiuni sunt pedepsit in vreun fel??????? (vezi toată discuția)
Salut ady30 ady30 am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)
Recurs amenda judiciara penal boian boian Am formulat recurs, intr-un dosar penal, impotriva incheierii de sedinta prin care am fost amendat in calitate de expert ,,pentru tergiversarea insarcinarilor ... (vezi toată discuția)