Am formulat recurs, intr-un dosar penal, impotriva incheierii de sedinta prin care am fost amendat in calitate de expert ,,pentru tergiversarea insarcinarilor date de instanta".
Intrebarea este cum pot urgenta judecarea recursului (inca nu s-a dat termen) pentru solutionarea cererii mele de recurs. Pot solicita:?
-a) solutionarea cu prioritate a cererii mele, separat de celelalte recursuri de catre completul de recurs;
-b) disjungerea cauzei pe cererea mea, desi nu vor fi toate filele de la dosarul de fond;
Ma grabesc deoarece deja am primit somatie de la AFP sa achit amenda. Am formulat o contestatie la executare, incheierea nefiind definitiva, dar contestatia nu suspenda executarea.
Vreau ca cererea mea sa fie solicitata separat de celelalte pentru ca sunt vreo zece recurenti si recursul s-ar putea sa dureze. Daca fac mai multe deplasari la mai multe termene de judecata s-ar putea sa depasesc costul amenzii cu cheltuielile de judecata pe care nu cred ca le pot solicita cuiva.
Asi fi recunoscator pentru un raspuns.
Ar fi utila disjungerea daca noul dosar s-ar judeca mai rapid decat cel vechi si multumesc pentru raspuns. Totusi poate cineva sa-mi spuna daca am vreun temei legal sa solicit solutionarea cu prioritate a cererii mele de recurs? Care ar fi (temeiul de drept) art. din Cod procedura penala pentru solutionare cu piroritate? Dar pentru disjungere in recurs?
ART. 199 c.p.p. Procedura privitoare la amenda judiciară
Amenda se aplică de organul de urmărire penală, prin ordonanţă, iar de instanţa de judecată, prin încheiere. Persoana amendată poate cere scutirea de amendă ori reducerea amenzii. Cererea de scutire sau de reducere se poate face în termen de 10 zile de la comunicarea ordonanţei ori a încheierii de amendare.
Dacă persoana amendată justifică de ce nu a putut îndeplini obligaţia sa, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată, apreciind, dispune scutirea sau reducerea amenzii.
Nu e vorba de cererea de scutire sau reducere a amenzii pentru care incheierea este definitiva si nu se poate ataca. Este vorba de incheierea prin care s-a aplicat amenda ce se poate ataca numai odata cu fondul. Pot face recurs expertii si orice persoane interesate. Exista practica judiciara de admitere a recursurilor impotriva incheierilor prin care se aplica amenda judiciara cfr. c.p.p. Pe mine ma intereseaza cum fac in recurs sa solutionez cererea mea separat de cea a inculpatilor care au interes in a lungi procesul iar eu vreau o solutie rapida.
Amendare martor
Claudiu9999
Buna seara,cu putin timp in urma am fost la tribunal impreuna cu martorul ,dar cand am ajuns acolo am constatat ca trebuia sa fim cu o ora mai devreme,deşi ... (vezi toată discuția)