avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie amenda!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie amenda!!!

Ca sa va spun ce de pomina este sistemul asta roman juridic de asta o ducem asa rau.Acum 2 zile am fost in Bacau la un proces pe fond talharie eu fiind partea vatamata si cu 3 martori care au avut mandat de aducere si s-au prezentat toti la proces.Stateam de la ora 8 langa sala de judecata unde asteptau mai multi oameni deoarece in sala era plin plin si striga dosarele la microfon cand s-a mai imputinat in sala de judecata am intrat toti si am intrebat cat mai este pana la dosarul nostru si ni s-a spus ca s-a strigat si ca a amendat martori cu cate 700 lei de fiecare pentru neprezentare desi noi eram acolo de la 8 diminetza si am stat pana la 1 si nu am auzit nici un nume , am vb cu judecatorul si nici nu vroia sa auda de asa ceva cica sa venim dinou pe 1 iunie desi noi am fost prezenti acolo cred ca era defect difuzorul ala cand se auzea cand nu si asa martori sau ales cu cate 700 ron amenda degeaba ni s-a spus ca putem face o contestatie dupa ce vine amenda dar asta va intreb pe d-voastra unde trebuie sa depunem contestatia si cum trebuie formulata sau au ei la judecatoriie un formular?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:34, 23 Aprilie 2010
Trebuie depusa la registratura la instanta. Dar la urmatorul termen trebuie sa va prezentati.
Succes!
Formulati in scris, solicitarea scutirii de la plata amenzii judiciare, pentru motivele aratate de dvs., treceti in stanga sus, nr. de dosar, termenul si o depuneti prin Serviciul Registratura, la dosarul cauzei.

Presedintele completului de judecata (instanta de judecata care a dispus amendarea martorilor), trebuie sa se pronunte pe acea cerere.

Conform art.199 C.proc.pen.:
"(2)Persoana amendata poate cere scutirea de amenda ori reducerea amenzii.Cererea de scutire sau de reducere se poate face in termen de 10 zile de la comunicarea ordonantei ori a incheierii de amendare.
(3)daca persoana amendata justifica de ce nu a putut indeplini obligatia sa, organul de urmarire penala sau instanta de judecata, apreciind, dispune scutirea sau reducerea amenzii."
Trebuie sa probati ca ati fost prezenti. S-a consemnat in incheierea de sedinta faptul ca v-ati prezentat ?
Prezentati-va la termenul urmator cu cerere formulata pentru anularea amenzii pe care o veti inmana in instanta completului de judecata care se va pronunta asupra admisibilitatii acesteia.
In mod normal si corect,ar trebui sa o admita si sa se dispuna anularea amenzii.
Aveti ca dovada procesul verbal de executare al mandatului de aducere al,politistului care v-a insotit.,daca ati avut insotitor.
Pe de alta parte, s-ar putea sa fie vorba doar despre o avertizare de amenda pentru a exista siguranta prezentarii dvs.la urmatorul termen.
Chiar daca nu sunt stipulate in lege se mai procedeaza in practica instantelor la asemenea avertizari.
marianbrunetel a scris:

Ca sa va spun ce de pomina este sistemul asta roman juridic de asta o ducem asa rau.Acum 2 zile am fost in Bacau la un proces pe fond talharie eu fiind partea vatamata si cu 3 martori care au avut mandat de aducere si s-au prezentat toti la proces.Stateam de la ora 8 langa sala de judecata unde asteptau mai multi oameni deoarece in sala era plin plin si striga dosarele la microfon cand s-a mai imputinat in sala de judecata am intrat toti si am intrebat cat mai este pana la dosarul nostru si ni s-a spus ca s-a strigat si ca a amendat martori cu cate 700 lei de fiecare pentru neprezentare desi noi eram acolo de la 8 diminetza si am stat pana la 1 si nu am auzit nici un nume , am vb cu judecatorul si nici nu vroia sa auda de asa ceva cica sa venim dinou pe 1 iunie desi noi am fost prezenti acolo cred ca era defect difuzorul ala cand se auzea cand nu si asa martori sau ales cu cate 700 ron amenda degeaba ni s-a spus ca putem face o contestatie dupa ce vine amenda dar asta va intreb pe d-voastra unde trebuie sa depunem contestatia si cum trebuie formulata sau au ei la judecatoriie un formular?

In Moldova se mai intampla si lucruri ciudate...
Interesant este faptul ca daca toti martorii declara ca au fost prezenti se ivesc ceva probleme pentru judecatoare...
Poate ca nici nu trebuia sa fiti prezenti si doar sa achitati o amenda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare amendã în proces având ca obiect stabilire program vizitare minor grizo grizo Am fost dat in judecata de fosta sotie pentru ca am obstructionat copilul nostru sa o viziteze. Pentru faptul ca minorul va face majoratul in februarie 2015, ... (vezi toată discuția)
Martor proces Nonamenonumber Nonamenonumber Ce se intampla cu cineva care primeste citatie ca martor intr-un proces si nu se prezinta la Tribunal? (vezi toată discuția)
Recurs amenda judiciara penal boian boian Am formulat recurs, intr-un dosar penal, impotriva incheierii de sedinta prin care am fost amendat in calitate de expert ,,pentru tergiversarea insarcinarilor ... (vezi toată discuția)